Yunet
 

Kultura

Velika obnova KUD-a Eđšeg: Novi sjaj posle četiri decenije

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. mart 2024. •

Velika obnova KUD-a Eđšeg: Novi sjaj posle četiri decenije

Nakon više od četiri decenije, Kulturno-umetničko društvo Eđšeg doživljava svoju renesansu. U toku su radovi na rekonstrukciji prostorija, čime će ovo dugogodišnje stecište kulture i umetnosti dobiti novi sjaj i bolje uslove za svoje članove i posetioce pred obeležavanje 80. godišnjice postojanja i uspešnog rada.

-„ Prošle godine, krajem godine smo dobili preko fondacije novčana sredstva blizu pola miliona dinara. Mi smo planirali nešto veće ali zadovoljni smo i ovim što smo dobili. Sa ovim sredstvima uspeli smo da renoviramo ovaj hol – bilo je dosta staro, beton je bio polupan, zidovi su se klimali…i naša amateri, radnici KUD-a su završili većinski deo posla. Pored sale, mi renoviramo i svlačionice, pošto treba da se zna da će KUD Eđšeg biti domaćin velike manifestacije ,,Susret vojvođanskih amaterskih pozorišta”. Ostalo je da prefarbamo binu, a u narednom periodu voleli bismo da imamo i komforniju pozorišnu salu,” rekla nam je Ramona Tot, predsednica KUD-a Eđšeg.

Plan je da na vitirine i police sale Košut Lajoš budu postavljene diplome i priznanja dobijena tokom osam decenija rada dok će u etno ćošetu biti prikazane sobe naših baka i deka. Period 2020. godine volonterski angažman i predanost članova društva rezultirali su značajnim unapređenjem infrastrukture. S obnovljenom velikom salom, uređenim kancelarijskim prostorom, osveženom fasadom, saniranim krovom i zamenjenim prozorima Eđšeg sada ima kvalitetnije i prijatnije uslove za rad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena