Yunet
 

Sport

Fudbaleri ,,Kikinde” slavili u Žitištu, a Železničari na Vašarištu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. novembar 2022. •

Fudbaleri ,,Kikinde” slavili u Žitištu, a Železničari na Vašarištu

U 14. kolu Vojvođanske fudbalske lige – istok, fudbaleri ,,Kikinde” došli su do pete uzastopne pobede i to u Žitištu gde su savladali ,,Begej” sa 2:0. Najpre je Drago Kecman u 54. minutu zatresao mrežu domaćina, a pet minuta kasnije i kapiten Nebojša Đukić za konačan rezultat. Ovom pobedom, tim sa Gradskog stadiona zauzeo je prvo mesto Vojvođanskog istoka sa 33 boda i sa puno samopouzdanja očekuje da će tu i prezimiti ukoliko u završnom kolu jesenjeg dela nadigra ,,Proleter” iz Banatskog Karlovca. Železničari su slavili na Vašarištu nad ,,Poletom” iz Idvora sa 2:0. U odličnoj igri sa dosta propuštenih šansi, golove na Vašarištu postigli su Josimović i Terzin. ,,Sloboda” iz Novih Kozaraca odigrala je bez golova na domaćem terenu sa ,,Jedinstvom” iz Banatskog Karađorđeva rezultatom 0:0. Kozarčani u finiš jesenjeg dela ulaze kao drugoplasirana ekipa sa 31 bodom, za dva manje u odnosu na ,,crveno bele”. Velikoselska ,,Kozara” remizirala je na svom terenu sa ,,Borcem” iz Starčeva sa 2:2. Strelci ovog meča bili su Ilija Erdeljan i Milan Misić. Velikoselčani su na 9. mestu i imaju 18 bodova. Fudbaleri ,,Crvene zvezde” iz Ruskog Sela izgubili su u Banatskom Karlovcu od ,,Proletera” sa 2.1.

U 14. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin, nakovački ,,Polet” pobedio je ,,Banat” iz Čente na domaćem terenu sa 5:2. U listu strelaca u ovom meču i za veliko slavlje upisali su se Krasin, Babić, Bucalom Krnić I Šćepanović. Mokrinski ,,Delija” izgubio je na svom terenu od ,,Banata” iz Zrenjanina sa 3:1.

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” pobedili su ekipu ,,Jugović” u Kaću sa 29:25 (13:11) i tako se nakon trećeg uzastopnog poraza, u 8. kolu Arkus Super lige Srbije konačno vratili na pobedničke staze. Za igrača utakmice proglašen je Simo Šijan iz ,,Kikinde Grindex” koji je postigao 12 golova. Tri puta u listu strelaca upisali su se Đorđe Kukić, Miloš Bosančić I Dušan Ilijin, dok su dva puta precizni bili Milan Lisica, Miloš Kostić I Luka Panić. Marko Trninić I Stanimir Komarek postigli su po jedan gol.

Ekipa Ženskog rukometnog kluba ,,Kikinda” ponovo će moći da računa na usluge srednjeg beka, Jelene Živkov, koja se nakon šest godina vratila u svoj matični klub. Za to su, uz Upravu kluba, zaslužni i predstavnici grada Kikinde na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, koji je istakao ovim povodom da će jedna od strategija lokalne samouprave u narednom periodu biti usmerena ka vraćanju vrhunskih sportista u klubove u koje su ponikli. Naše rukometašice su na pauzi sve do 28. novembra zbog Evropskog rukometnog prvenstva, na kojem nastupa i reprezentacija Srbije. Tog dana će, nakon jednomesečne pauze na parketu SC ,,Jezero” odigrati sa ekipom ,,Bor ZIJIN COPPER” iz Bora. Meč je zakazan za 18 sati.

U petom kolu Druge lige sever, odbojkaši ,,Kikinde” bili su bolji u hali SC ,,Jezero” od ,,Slovena” iz Rume sa 3:2 u setovima. Do pobede su došle i odbojkašice ,,Kikinde 0230” koje su savladale domaću ,,Mladost” u Inđiji sa 3:1.

Košarkaši ,,Velike Kikinde” poraženi su u sedmom kolu Druge lige sever u Zrenjaninu od domaćeg ,,Petrovrgrada” sa 88:75. Sportska sreća ovoga puta nije poslužila košarkaše ,,Slobode” iz Novih kozaraca koji su izgubili u ,,Jezeru” od Futoga sa četrdeset koševa razlike, odnosno 106:66. Košarkašice ,,Kikinde” trijumfovale sun a domaćem terenu nad ,,Karađorđevom” sa 84:25 i tako nastavile sa dobrim partijama u prvenstvu. Naše sugrađanke imaju devet bodova i nalaze se na četvrtom mestu na tabeli.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena