Yunet
 

Sport

Fudbaleri „Kikinde” ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u dosadašnjem prvenstvu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. mart 2024. •

Fudbaleri „Kikinde” ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u dosadašnjem prvenstvu

U izuzetno tvrdoj i borbenoj utakmici fudbaleri „ Kikinde” uspeli su da zabeleže pobedu, jednu od najbitnijih u dosadašnjem prvenstvu protiv „ Hajduka” iz Kule. „ Crveno beli” slavili su sa 2:1, a strelac oba gola u sedmom, a zatim i u 43 minutu bio je Lolić.

Komšijski derbi 19. kola Vojvođanske fudbalske lige istok završen je u korist fudbalera „ Crvene zvezde” iz Ruskog Sela koji su savladali Železničare na Vašarištu rezultatom 1:5. Za zvezdaše golove je postigao Bojan Popeskov u devetom, 27., 41. i 47 minutu, da bi pitanje pobednika rešio Ognjen Čubrilo, pet minuta pre isteka regularnog dela. Tomo Važić za žute mrave bio je precizan u 41. minutu. „ Sloboda” iz Novih Kozaraca izgubila je kod „ Budućnosti” u Srpskoj Crnji sa 2:0, dok je velikoselska „ Kozara” odigrala rezultatom 1:1 kod kuće sa „ Jedinstvom” iz Banatskog Karađorđeva. Aleksa Petrović bio je strelac u ovom meču.

U 19. kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin mokrinski „ Delija” bio je bolji u svom mestu nad „ Vojvodinom” iz Novog Miloševa sa 3:1. U listu strelaca za Mokrinčane tri puta se upisao Dušan Perišić, a sportska sreća poslužila je i fudbalere „ Napretka” iz Banatske Topole koji su pobedili „ Crvenu zvezdu” u Vojvoda Stepi rezultatom 2:3.

Rukometašice „Kikinde” poražene su u Rumi kod istoiemnog domaćina sa 31:17. U 12. kolu Prve A lige vaterpolisti ŽAK-a poraženi su na bazenu SC „ Jezero” od gostujućeg „ Beograda” sa 8:15. U 19. kolu Druge savezne odbojkaške lige, odbojkaši „Kikinde” poraženi su od „Slovena” u Rumi rezultatom 3:1 u setovima. S lu Prve vojvođanske lige savladale su„Panoniju 2” iz Bačke Palanke sa 3:1, dok su odbojkašice „Kikinde 0230” na domaćem terenu izgubile od zdrenjaninsog „Bagljaša 023” sa 1:3 u setovima. U poslednjem kolu Superlige Srbije, kuglašice „Kike 0230” uspele su da ispišu istoriju savladavši novosadsku „ Bačku” sa 6:2 i tako na kraju sezone Superlige Srbije zauzmu drugo mesto u državi i plasman za Evropu. Započeta je i plej off faza za oba košarkaška kluba sa područja našeg grada – u prvoj utakmici, košarkaši „Velike Kikinde” savladali su tim „ Radivoja Koraća” u Rumenci sa 70:68 dok su košarkaši novokozaračke „Slobode” u „ Jezeru” izgubili od „Crvenke” rezultatom 82:86.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena