instagram
 
instagram

Društvo

Ljermontova ulica dobija asfalt

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 18. mart 2024. • 11:38 •

Ljermontova ulica dobija asfalt

Nakon više od decenije čekanja, stanovnici Ljermontove ulice na Makovoj sedmici konačno će dobiti asfalt. U toku su zemljani radovi i ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku, sve bi trebalo da bude završeno najkasnije do 5. aprila, ističu nadležni.

Blato do kolena za žitelje Ljermontove ulice uskoro će postati ružna prošlost. Dok posmatraju kako odmiču zemljani radovi, komšije Paja i Đorđe prisećaju se s kojim mukama su se suočavali više od dvadeset godina, koliko ovde stanuju.

„Put je bio jako loš, voda, deca kad idu u školu, peške nije bilo šanse otići do asfalta a da ostaneš suv. Noge su uvek bile mokre i put je bio grbav, jako loš, bilo je zaglavljivanja s autima,“ veli Pajo.

„Značiće i nama i sinu, tu su mi i unuci. Bolje je nego što je bilo, daleko bolje, a ovde gde smo mi je bilo najviše vode, nisi mogao proći, sad je lepo,“ nadovezuje se Đorđe.

Po rečima predsednika Saveta Mesne zajednice „Makova sedmica“ Mirsada Nalića, ulica je stavljena u priorite još pre 16 godina. Dugačka je 1550 metara, a kako vrednost radova premašuje 65 miliona dinara, jedna je od ulica u gradu u koju se trenutno najviše ulaže.

„Ova ulica ima više od 80 domaćinstava, dve, tri firme, uskoro se otvara i dečja igraonica, znači ulica će živeti znatno bolje i  više. U budućnosti planiramo da stavimo u prioritete one ulice koje su u potpunosti čiste. To znači da su široke minimum 10 do 15 metara i da nemaju problema sa imovinsko-pravnim odnosima. To i građani treba da znaju, da ne može da se stavi u priotiret za asfaltiranje ulica koja ne ispunjava ove uslove,“ ističe Nalić.

Kada su u pitanja ostala infrastrukturna ulaganja u ovom delu grada, ove godine se očekuje izgradnja gasovodne mreže u dužini od 5,5 kilometara, a kako navodi naš sagovornik imaju završene i projekte za vodovodnu mrežu.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena