instagram
 
instagram

Društvo

U toku prolećno uređenje grada – u planu nove sadnice i obnova travnjaka

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 21. mart 2024. • 10:37 •

U toku prolećno uređenje grada – u planu  nove sadnice i obnova travnjaka

U toku je prolečno uređenje grada, radovi su počeli ranije, a u planu je između ostalog i sadnja 200 sadnica u narednih mesec dana, kao i  obnova travnjaka,   kažu iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”.

Ovogodišnje prolećno uređenje grada počelo je skoro mesec dana ranije usled vremenskih uslova, kažu iz nadležnog preduzeća. Blaga klima, kiše, visoke temperature uticali su na intenzivniji rast trave, te je košenje površina započeto ranije. Pokošena  je Bajnatska ulica, Beogradski put, Palićki, dok se trenutno kosi Kelebijski put.   Nastaviće se i sa održavanjem parkova, igrališta,  počeće i košenje blokovskih naselja. Trenutno je aktuelna i sadnja.

- Pored 77 sadnica koje smo posadili u 51.divizije u planu nam je da zasadimo još oko 200 sadnica u narednih mesec dana. U planu je da popunimo drvorede u užem centru grada, da obnovimo šetalište u Aleji Maršala Tita, u planu nam je da dopunimo sadni materijal sa različitim vrtsama četinara, lišćara, šibljem, potom ćemo urediti park u Malom Bajmoku. Radićemo na dopuni šiblja, u planu nam je da posadimo oko 500 komada različitih vrsta šiblja u našem gradu, zatim da obnovimo travnjake, poput onog kod Nove opštine i u užem centru grada.- objašnjava rukovodilac RJ Održavanje i izgradnja javnih  zelenih površina, Borislav Jakemiv.

Radi se i hemijski tretman i zaštita šiblja, perena - trajnica od štetočina i bolesti, kako bi se pravilno razvijale  i rasle. Takođe se nastavlja i sa orezivanjem drvoreda.

-Trenutno orezujemo stabla u Prvomajskoj ulici, u radićemo to ove nedelje i u Aleksandrovu.  Dalje radove nastavljamio posle uskršnjih praznika

Predužeće održava površinu od 160 hektara, odnosno 123 ulice se nalaze u sistemu održavanja , sa više od 7.000 stabala, zaključuje naš sagovornik.

 

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena