Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik održao sastanak sa šefom Delegacije EU u Republici Srbiji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. oktobar 2022. • 12:27 •

Gradonačelnik održao sastanak sa šefom Delegacije EU u Republici Srbiji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom i šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Nj.E. Emanuelom Žiofreom. Gradonačelnik Vučević poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zahvalanost na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci EU kapitalnim infrastrukturnim projektima u Novom Sadu.

Zvaničnici su se osvrnuli na brojne aktivnosti koje se realizuju u Novom Sadu kao aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture i ocenili da interkulturalni dijalog ima veliki značaj za čvršće povezivanje zemalja u Evropi. Bolje međusobno razumevanje, kako su naglasili, doprinosi i boljim odnosima između država.
Na sastanku je zaključeno da su mir i stabilnost ključni za dalji razvoj regiona, te da je veoma važno da se prepoznaju elementi zajedništva i da se ujedinjeno deluje na principima najviših humanističkih vrednosti.
Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da je Novi Sad oduvek primer harmoničnog suživota ljudi različith nacija i veroispovesti, te da je tradicija negovanja različitosti bitan faktor koji je doprineo da Novi Sad postane deo najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi.
- Projekat EPK dao je Novom Sadu priliku da pokaže inovativnost, da ojača kapacitete, poboljša infrastrukturu i da postane mesto pozitivnih primera i dobrih praksi, a poruka koja se šalje iz Novog Sada jeste da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora – zaključio je Vučević.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad