novosadska-golubica-u-rukama-maestra-stefana-milenkovica
Yunet
 

Kultura

Novosadska golubica u rukama maestra Stefana Milenkovića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. februar 2023. • 15:19 •

Novosadska golubica u rukama maestra Stefana Milenkovića

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku, violinisti Stefanu Milenkoviću, na Svečanoj akademiji, koja je održana povodom 275. rođendana Grada Novog Sada u Srpskom narodnom pozorištu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
- Kažu da je neko onoliko bogat koliko ima prijatelja. Novi Sad je bogat grad. I očekujem da će se ta riznica neprestano puniti i narednih godina, kao što ćemo neprestano graditi mostove, i one među ljudima, i one kojima ćemo premošćavati naš Dunav. Mostovi nisu samo metafora, već naša stvarnost. A mnogi pre nas su ih sanjali, gradeći Novi Sad na stubovima zajedništva, poštovanja i ljubavi. Danas je naš grad otvoren za različitosti, multikulturana i multietnička sredina. Brojne kompanije iz svih delova sveta biraju baš Novi Sad kao mesto za poslovanje, tako da smo u poslednjoj deceniji prepoznati kao grad idealan za investicije, kao tle pogodno za, kako mu ime kaže - „novi zasad“ iz koga niče samo uspeh. Dobitnik ovogodišnje Februarske nagrade je od cele planete odabrao baš Novi Sad za svoj grad i u ime svih Novosađana, najiskrenije čestitam Stefanu Milenkoviću. Hvala mu za izuzetan doprinos kulturi grada i društva u celini, a naravno i na tome što je izabrao Srpsku Atinu za svoj dom. Svim građankama i građanima čestitam 1. februar, Dan grada Novog Sada-rekao je Milan Đurić zahvalivši Milošu Vučeviću, sadašnjem potpredsedniku Vlade i ministru odbrane na svemu što je za Grad uradio u toku tri gradonačelnička mandata.
Svetski priznati umetnik, novosadski univerzitetski profesor i umetnički direktor Gradske koncertne dvorane Stefan Milenković se zahvalio Gradu, sadašnjem i bivšem gradonačelniku Novog Sada i svima koji su doprineli da njegov život bude Novi Sad.
- Moj život u Novom Sadu je neverovatan, imamo puno prijatelja, ali naravno, puno je i odgovornosti. Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača "Grmi", zatim festival Kamerne muzike "Blisko", a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste. Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane Grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na poverenju svima, a moja poruka za mlade, talentovane ljude je da ne možete preterati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove – rekao je Milenković.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad