Yunet
 

Društvo

“Nova” sanitarna deponija u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. oktobar 2021. • 17:00 •

“Nova” sanitarna deponija u Pančevu

Na  14 kilometara od centra grada nalazi se  Sanitarna deponija JKP „Higijena“ . Prostire se na 34 hektara i ima tri namenske zone, urađene po svim standardima za odlaganje otpada. Na  takozvanu „novu“ deponiju svakodnevno se donese  100 i više tona komunalnog otpada, kaže Mišo Marković, direktor  „Higijene“.

Sanitarna deponija u Pančevu  projektovana je za odlaganje komunalnog čvrstog i neopasnog otpada, kaže Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“. Trenutno je izgrađena prva A faza od ukupno tri. Planirana je i dalja fazna izgradnja.

Na „novoj“ deponiji je urađen i drenažni sistem za sakupljanje procednih voda.

Prema Markovićevim  rečima, izgradnja  Nove sanitarne deponije  bila je neophodna zbog  blizine stare centru grada, ali i reci Tamiš, koja je postala prezasićena.

JKP „Higijena“ sakuplja i odnosi otpad iz Pančeva, Starčeva i Dolova. Dnevna količina sakupljenog otpada je od 80 do 100 tona, samo u gradu, napominje Marković. Sanitarna deponija biće regionalnog karaktera kažu nadležni u „Higijeni“ i omogućiće razvoj sistema upravljanja otpadom, zatvaranje stare deponije, kao i zatvaranje smetlišta u selima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena