Yunet
 

Društvo

Ministar Momirović: Hvala železničarima na gradnji moderne Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. septembar 2022. • 10:42 •

Ministar Momirović: Hvala železničarima na gradnji moderne Srbije

FOTO: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, povodom Dana železničara Srbije, uputio je čestitke svim zaposlenima u srpskim železničkim preduzećima.

„Zahvaljujem vam se za ogroman trud i pomoć u realizaciji zajedničkog cilja da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope. Zajedno ćemo da nastavimo da modernizujemo i gradimo nove kilometre pruga svesni da efikasna železnica predstavlja jedan od najvažnijih podstreka napretka naše zemlje. Gradeći modernu železnicu istovremeno gradimo modernu i razvijenu Srbiju. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji!“, izjavio je ministar Momirović.

Pored ulaganja u infrastrukturu i nove vozove, izdvojićemo znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i edukaciju zaposlenih, kako bi naši železničari mogli da odgovore na sve tehnološke inovacije, dodao je ministar Momirović i podvukao da se za kratko vreme daleko odmaklo u vraćanju železnice na mesto koje joj je oduvek pripadalo kao najsigurnijem, najudobnijem i najekonomičnijem vidu transporta putnika.

„Ova godina će u istoriji Srbije ostati upisana zlatnim slovima. Dva najveća grada u našoj zemlji povezali smo brzom prugom kojom saobraćaju najmoderniji vozovi brzinama od 200 km/č. Za svega nekoliko meseci prevezeno je milion putnika ovom prugom, i to je pravi znak da je pred železnicama blistava budućnost. Naš strateški cilj je da najveće gradove u Srbiji povežemo brzom prugom i da afirmišemo železnički prevoz kao primarni prevoz u Srbiji.“ , izjavio je ministar Momirović. Dan železničara Srbije obeležava se 15. septembra u znak sećanja na datum kada je puštena u saobraćaj prva srpska pruga koja je povezivala Beograd i Niš. Bio je to početak ostvarenja višedecenijskog sna o povezivanju Srbije sa Evropom i Orijentom tim, za to doba, najmodernijim vidom saobraćaja

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena