Yunet
 

Društvo

Humanitarni bazar za Lazara Živanovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. februar 2023. • 15:27 •

Humanitarni bazar za Lazara Živanovića

Učenici i nastavnici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva organizovali su humanitarni bazar za Lazara Živanovića kojem je potrebno lečenje i hirurška intervencija u inostranstvu.

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ pokazali su veliko srce organizujući bazar namenjen prikupljanju sredstava za ozdravljenje četrnaestogodišnjeg Lazara Živkovića. U akciju su se uključili svi učenici ove škole, sami su pravili kolače, izložili su likovne radove, knjige, čestitke, šolje, majice i druge predmete na štandovima u školi, samo uz jednu želju da Lazar što pre ode na lečenje.

– Za ovaj bazar najveća ponuda nam je hrana koju su naši kuvari i poslastičari spremili. Naši učenici su spremili i druge stvari koje su ponudili tako da imamo i kozmetiku, knjige, ukrase i razne sitnice. Na ideju da oganizujemo ovaj bazar smo došli da bismo bili humani i kako bismo nekome pomogli. Druga ideja nam je bia da našim učenicima probudimo empatiju, da se oni što više uključe što donacijama, da prodaju, da pomognu

Učenici i profesori su zadovoljni prodajom, a pored bazara, organizovana je i tradicionalna „Čajanka“ u ugostiteljskom kabinetu.

– Prodaja od jutros ide dobro. Čekamo sada i popodnevnu smenu. Prošao nam je veliki odmor i tu nam je bila najbolja prodaja. Verujem da će tako biti i u popodnevnoj smemi. Za sada smo zadovoljni.

U Ekonomsko-trgovisnkoj školi, tokom godine se organizuju četiri humanitarna bazara.

– Mi tokom godine organizujemo tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar, početkom septembra uz berzu knjiga imamo još jedan bazar i imamo jedan uskršnji. Za sada organizujemo četiti humanitarna bazara tokom godine a nadam se da će biti još neki više.

Učenici Ekonomske škole apelovali su na sve ljude dobr volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik!

Ukoliko želite da pomognete Lazaru da pobedi ovu opaku bolest, pošaljite 1418 na 3030. Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena