Yunet
 

Društvo

U školi „Mara Mandić” učenici stvaraju prava remek-dela

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. mart 2024. • 08:08 •

U školi „Mara Mandić” učenici stvaraju prava remek-dela

Učenici koji su se opredelili za trogodišnji tekstilni smer u školi „Mara Mandić“ sve vreme svog srednjoškolskog obrazovanja spajaju lepo i korisno. U toku radne nedelje imaju dva dana koja su teorijska. Tri dana im je organizovana praktična nastava, na kojoj se bave tehnološkim procesom proizvodnje odeće i raznih predmeta rekla je Mara Mandić tekstilni smer.

U ovoj školi sam od sedmog razreda počeo da radim u tekstilnoj radionici. Ovde svašta šijemo, peglamo, pravili smo i nešto novogodišnje ,rekao nam je Učenik ŠOSO „Mara Mandić“. Šta je tebi omiljena aktivnost ovde? Omiljena aktivnost mi je da krojim, i da pomažem drugarima i tako to.

U tekstilnoj radionici, učenici koristeći veštinu i kreativnost stvaraju prava remek-dela. Kako navodi njihova nastavnica, Lidija Đukić, mladi se na ovom smeru osposobljavaju za život, jer po završetku školovanja mogu, zahvaljujući praksi odmah da se zaposle.

Prvo počinjemo sa ručnim radom i to nam je zastupljeno kroz sve tri godine. Kasnije prelazimo na šivenje odeće i raznih predmeta za domaćinstvo. Učenici veoma vole ovaj smer, vole praktičnu nastavu, a mi se trudimo da obezbedimo prijatnu atmosferu i da oni tu svoja interesovanja i kreativnost mogu da ispolje na najbolji način., rekla je Lidija Đukić, nastavnik u ŠOSO „Mara Mandić“.

U okviru redovnog plana i programa, učenici tekstilnog smera svojim radovima svake godine učestvuju na brojnim izložbama i manifestacijama u Pančevu i okolini. Tako stiču nova iskustva i promovišu ruku svojih dela, a uverili smo se i sami da su kreacije đaka škole „Mara Mandić“ i te kako vredna pažnje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena