Yunet
 

Društvo

U prvi razred kreću deca rođena od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. mart 2024. • 09:06 •

U prvi razred kreću deca rođena od 1. marta 2017.  do 28. februara 2018. godine

Procedura za upis predškolaca odnosno budućih prvaka pojendostavljena je I ove godine. Roditelji i staratelji dete mogu da prijave elektronskim putem, preko platforme eUpis, navodi Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

Od dokumentacije nije potrebno ništa. Škole sve pribavljaju službenim putem, tako da roditelji tu nemaju potrebe ni za kakvom dodatnom dokumentacijom. Jedinu dokumentaciju koju roditelji treba da donesu, to važi za one roditelje gde deca imaju neku posebnu dokumentaciju koju su dobila od pedijatra ili interresorne komisije, gde prilažu prilikom testiranja, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

Prijavu za upis moguće je podneti I u željenoj osnovnoj školi.

Što se tiče same procedure, hoću da napomenem da, u slučaju da roditelji nisu u mogućnosti da od prvog aprila upišu dete elektronski iz različitih razloga, mogu da odu u željenu školu i direktno popune dokumentaciju. Zaposleni će im pomoći.

Kako navodi naša sagovornica, lepa je vest da se prošle godine u osnovne škole na teritoriji našeg grada upisalo trideset đaka više u odnosu na prethodne godine.

Inače, godinama unazad broj učenika kreće se između 1200 i 1300. Prošle godine je bilo 1405 učenika. Ove godine još uvek se ne zna tačan broj, kao što znate, to varira u toku godine, ali broj dece u vrtićima, kojim raspolažemo, je sličan kao prošle godine.

Po prijavi elektronskim putem, roditelji će na imejl-adresu dobiti predložene termine za testiranje, odnosno, razgovor sa psihologom izabrane škole, kako bi se proverilo da li dete pokazuje dovoljan nivo intelektualne, socijalne i emocionalne zrelosti. Upis u prvi razred obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena