Yunet
 

Društvo

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske po treći put pokazalo svoju humanost

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. april 2024. • 21:21 •

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske po treći put pokazalo svoju humanost

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske doniralo je, putem projekta pomoći za razvoj, oko 20.000 evra Domu kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu. Uloženim sredstvima biće renovirana bioskopska sala u ovoj ustanovi.

Ambasador Bugarske u Srbiji Petko Dojkov i direktor Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu, Marko Guran, potpisali su sporazum o donaciji. Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske ovaj put izdvojilo je novčana sredstva u iznosu od oko 20. 000 evra. Novac će biti upotrebljen za renoviranje ove ustanove.

„Sporazum koji smo potpisali tiče se specijalne pomoći Bugarske vlade, koja u okviru programa „Pomoć za razvitak“, koji sprovodimo svake godine bira projekte kojima pomaže određenim državama. Ove godine Bugarska ambasada u Srbiji radi na tri projekta, a jedan od njih je upravo ovaj u Ivanovu“, rekao je Petko Dojkov, ambasador Bugarske u Srbiji

Ovo je treći put da su kroz projekat Republike Bugarske sredstva dodeljena Domu kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu, navodi direktor te kulturne ustanove Marko Guran.

„Sada ćemo raditi grejanje i hlađenje u novom sistemu za veliku, bioskopsku salu. Nju smo pre šest godina takođe uz pomoć ambasade renovirali i uradili kompletne podove i plafone. Sada ćemo grejanje i hlađenje. Mogu samo da kažem da je ovo istorijski događaj za Dom kulture, koji, od samog zida, 1983. nije imao grejanje“, rekao je Marko Guran, direktor Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo.

Osim Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ donaciju Ministarstva spoljnih poslova Bugarske dobila je i Osnovna škola „Moše Pijade“ u Ivanovu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena