Yunet
 

Kultura

Održana  22. „Bugarijada u Vojvodini“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. mart 2024. • 08:48 •

Održana  22. „Bugarijada u Vojvodini“

Društvo za bugarski jezik, književnost i kulturu “Novi Sad” osnovano je 2001. godine u Novom Sadu kao udruženje građana sa ciljem očuvanjam, negovanja i širenja bugarske kulture, književnosti, običaja, tradicije, folklora, jezika i pisma u Vojvodini i Republici Srbiji. Jedna od manifestacija koju organizuje ovo društvo je i “Bugarijada u Vojvodini”, koja je održana po 22 put. Direktorka OŠ “Moše Pijade” iz Ivanova, Sanja Simić Mijatović, izrazila je zadovoljstvo zbog učešća učenika ove obrazovne ustanove na ovoj kulturnoj manifestaciji.

– Jako su lepo sve pripremili. Jako sam I zadovoljna njihovim nastupom, I nadam se da će I u budućnosti nastaviti tako da rade rekla je Sanja Simić Mijatovi.

Direktorka škole je potom dodala da je oduševljena celokupnom organizacijom Bugarijade, kao i izabranim programom, te je zahvalila domaćinima na gostoprimstvu. Program je stvarno bio veoma sadržajan, lepo je što su se Bugari iz cele Vojvodine, kao I iz Dimitrovgrada I Bosilegrada, došli ovde I fenomenalno pokazali svoje programe na bugarskom jeziku rekla je ona.

Cilj ovog kulturnog događaja je negovanje i očuvanje nacionalne, umetničke tradicije bugarske manjine u oblasti folklora i pesme. Manifestaciji su prisustvovala mnogobrojni gosti, koji su više od 2 sata uživali u pripremljenom programu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena