Yunet
 

Sport

Streljaštvo: Prvenstvo Srbije po B i C programu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. maj 2022. • 15:52 •

Streljaštvo: Prvenstvo Srbije po B i C programu

Iva je prva juniorka a druga seniorka, Teodora je druga juniorka, Dalibor je drugi a Gabriel peti senior, Ognjen je drugi pionir puškom

Ekipa juniorki je druga, seniorki treća,seniora takođe treća, a juniora peta, pionira šesta

Proteklog vikenda u Subotici je održano Prvenstvo Srbije po B razvojnom programu za pionir puškom i pištoljem i C programu SSS, serijskom vazdušnom puškom za juniore i seniore.

Na ovom najmasovnijem takmičenju je bilo 430 nastupa takmičara iz 53 kluba iz cele Srbije, a iz Streljačke družine“Pančevo 1813“ je nastupilo 22 takmičara u svim kategorijama, koji su potvrdili uspehe iz prethodnih godina i bili među najuspešnijim klubovima Prvenstva.

Iva Rakonjac je bila najuspešnija takmičarka Prvenstva, jer je osvojila dve medalje. Zlatnu medalju je osvojila u konkurenciji juniorki sa 374 kruga, a u konkurenciji seniorki je sa 372 kruga osvojila srebrnu medalju (2 kruga do prve).

Teodora Kondić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki sa 360 krugova, a sa Ivom i Marinom Mijatović (338) je osvojila i pehar za drugo mesto u konkurenciji juniorki serijskom vazdušnom puškom.

Ekipa seniorki je osvojila pehar za treće mesto, a pored Ive i Teodore nastupila je za ekipu i Mirjana Stojanović sa 333 kruga, kao i pojedinačno Snežana Fodor sa 329 krugova.

Ekipa seniora je osvojila treće mesto, a nastupili su Dalibor Pavlović, koji je osvojio srebrnu medalju sa 373 kruga, Gabriel Dautović koji je bio peti sa 371 krugom i Nemanja Đorđević sa 343 kruga. Nemanja je pretodno nastupio i u kategoriji juniora serijskom vazdušnom puškom sa 346 krugova, Juniori ju osvojili ekipno peto mesto a pored Nemanje su nastupili Ognjen Bunčić sa 347 i Ognjen Lukić sa 328 krugova.

Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji pionira serijskom vazdušnom puškom Zastava sa 184 kruga i znatno doprineo ekipi pionira da osvoji šesto mesto u konkurenciji 25 ekipa. Za ekipu su nastupili pored Bunčića, Ognjen Lukić sa 171 i Aleksa Papović sa 164 kruga ,koji je uspešno debitovao kao i pionirka Ana Negovanović sa 150 krugova.Ekipno su odlučivale nijanse, tako da im je do trećeg mesta nedostajalo tri, do drugog šest, a do prvog mesta samo deset krugova,

Ekipa pionira pištoljem je osvojila osmo mesto, za koju su nastupili Jovan Kondić sa 170, Ognjen Bunčić sa 159 i Ognjen Lukić sa 151 krugom.

Ovim takmičenjem se završavaju zvanična takmičenja vazdušnim oružjem i počinje sezona takmičenja vatrenim oružjem, već narednog vikenda u Novom Sadu, prvim kolom Kupa SS Srbije.

Streljaštvo: Liga Mladih Evrope u Osjeku

Uspešne kvalifikacije u Finale Lige mladih Evrope,a Iz Pančeva čak dva učesnika Lige mladih Evrope u sastavu mlade reprezentacije Srbije

Proteklog vikenda je održano međunarodno takmičenje u Osijeku, za kvalifikacije u Finale Lige mladih Evrope, koje je bilo do skora neizvesno zbog eskalacije ratnih sukoba. Srbija i Hrvatska su bile sigurne učesnice, Rusija je odjavila učešće, a u zadnjem momentu je potvrdila svoje učešće Ukrajina, tako da su se stekli uslovi za takmičenje za grupu u kojoj se nalazi i naša zemlja. Mlada reprezentacija Srbije je nastupila sa dvanaest učesnika od kojih sa tri devojke (od 14-18 godina) puškom i tri pištoljem, tri momka puškom i tri pištoljem, koji su se takmičili u dva od tri moguća kola. Za Finale Prvenstva Lige mladih Evrope, koje će biti održano početkom oktobra 2022.godine u Budimpešti, su se plasirale Ukrajina i Srbija koje su imale više pobeda od Hrvatske. Izuzetna je čast, što je Streljačka družina“Pančevo 1813“ imala svoja dva učesnika u sastavu mlade reprezentacije Srbije,koji su doprineli uspešnim kvalifikacijama. U disciplini vazdušnom puškom nastupio je Aleksa Rakonjac ( ’04), koji je već uspešno nastupio i na Prvenstvu Evrope za Juniore , a u disciplini vazdušnim pištoljem Marko Ninković (’06) , kojem je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju Srbije, mada su obojica do sada učestvovali i osvajali medalje na više međunarodnih takmičenja. Do jeseni će oni redovno trenirati vazdušnim oružjem ali i malokalibarskim vatrenim oružjem, jer ima predstoje takmičenja za Kup i Prvenstva regiona i Srbije.

Aleksa Rakonjac je nastavio međunarodna takmičenja vazdušnom puškom učešćem na seniorskom međunarodnom turniru u Budimpeši na kojem je bio najuspešniji od juniora iz Srbije sa rezultatom od 619,6 krugova.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije nastavio je put za Sul gde će nastupiti na juniorskom Svetskom Kupu iz vazdušne puške, za koji je dobro pripremljen.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena