Yunet
 

Sport

Sportski savez Bele Crkve okuplja sve sportske klubove iz ove opštine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. april 2024. • 09:21 •

Sportski savez Bele Crkve  okuplja sve sportske klubove iz ove opštine

Sportski savez Bele Crkve uspešno okuplja sve klubove iz ove opštine sada već duže od 20 godina, preciznije od 2002. godine kada je ovaj savez i osnovan. Generalni sekretar sportskog saveza Bele Crkve, Miloš Juga, kaže da ovo udruženje sada broji ukupno 34 člana.

– To su uglavnom od ovih popularnih sportova fudbal sa 12 klubova, imamo i odbojkaške, košarkaške i vaterpolo klubove. Ono što bih istakao, i što je specifično za Belu Crkvu, imamo dosta tih „nepopularnih“ sportova, kao što su aeroklub „Bela Crkva“, jedriličarski klub, klub za podvodne aktivnosti, tako da imamo širok spektar sportova kojim ljudi mogu da se bave u Beloj Crkvi.

Sportski savez Bele Crkve bavi se mnogobrojnim aktivnostima, a primarni fokus je usmeren ka školskom i rekreativnom sportu, kaže Miloš Juga.

– Organizujemo sva školska i opštinska takmičenja, organizujemo i tradicionalni kros RTS-a kao neku manifestaciju koja okuplja najveći broj učesnika, tu se uglavnom takmiče deca iz predškolskih i školskih ustanova. Svake godine organizujemo i dodelu priznanja najuspešnijim sportistima, takođe se trudimo da pomažemo klubovima koji su pod našim okriljem, a organizuju svoje manifestacije.

Neki od primarnih ciljeva u budućnosti za Sportski savez Bele Crkve biće nastavak uspešne saradnje i pomaganje klubova iz ove opštine. Ta pomoć podrazumeva dodelu sportske opreme, organizaciju putovanja i takmičenja, i sve ono što je neophodno klubovima kako bi nastavili sa normalnim funkcionisanjem u budućnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena