Yunet
 

Sport

Železničar odigrao nerešeno u Ivanjici i zakazao duel sa Inđijom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. maj 2024. • 20:25 •

Železničar odigrao nerešeno u Ivanjici i zakazao duel sa Inđijom

Javor – Železničar 1:1 (0:0)

STADION: u Ivanjici. Gledalaca: 1.000. Sudija: M.Mitić. Strelci: Ratković u 49. minutu za Javor, Kahvić u 75. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Tojčić, Stjuart (Javor) Stanković, Purtić, Obradović (Železničar).
JAVOR: Manojlović, Tojčić /83. Dukure/, Leonardo, Obradović, Milošević, Gojković, Ratković /77.Miletić/, Ilić, Eliomar /87.Marjanović/, Bosić, Stjuart /87.Šarić/.
Železničar: Mijatović, Balaž, Obradović, Stanković, Hajdin, Milikić /56.Kahvić/, Romanić, Đorđević, Purtić, Grgić /65.Trifunović/, Jovanović /56.Pavlov/.

Pančevci slave Kahvića. Zahvaljujući golu mladog napadača u 75. minutu, fudbaleri Železničara došli su do vrednog boda u Ivanjici protiv Javora (1:1), sa kojim su obezbedili baraž.

Tamo ih u dvomeču čeka trećeplasirani tim Prve lige, Inđija, a utakmice za popunu Superlige zakazane su za 29. maj i 2. jun.

Ukoliko nastave u ovom itmu, nema sumnje da će se elitno takmičenje igrati i naredne sezone u Pančevu.
Prvo poluvreme proteklo je u velikoj inicijativi Železničara, međutim nisu izabranici Tomislava Sivića imali sreće i da pogode mrežu Javora.

Odličnu priliku imao je Romanić u 22. minutu. Mladi napadač lepo se izborio sa defanzivcima domaćih. Uspeo je da uđe u šesnaesterac Javora, a zatim je „raspalio“ po lopti, ali je vrhovima prstiju golman Manojlović uspeo da je pošalje u korner.

Ređale su se zatim prilike Grgića, Romanića i na isteku prvog poluvremena Hajdina, ipak pogotka nije bilo.

Drugi deo utakmice bolje su otvorili igrači Javora, koji su u 49. minutu, posle centaršuta Bosića i gola glavom Ratkovića, poveli sa 1:0.

Nisu imali šta da čekaju Pančevci, krenuli su na sve ili ništa prema golu Manojlovića. U 56. minutu trener Tomislav Sivić uveo je dva napadača, Kahvića i Pavlova. Samo minut pre toga Romanić je šutirao glavom, a jedan igrač domaćih sa gol linije je „skinu“ loptu i sprečio pogodak Železničara.

Fantastična priliku imao je Romanić u 62. minutu, ali je iz volej udarca sa desetak metara šutirao preko gola.
U jeku inicijative, Železničar je promašio još jednu priliku, a posle centaršuta Obradovića, Hajdin je sa svega nekoliko metara šutirao pravo u golmana Javora.

Napadi su se Pančevcima isplatili u 75. minutu. Romanić je idealno centrirao sa desne strane, Kahvić je samo poturio glavu na oko pet metara i sproveo loiptu u mrežu za veliko slavlje Železničara.

Od dolaska Tomislava Sivića, Železničar je uspeo da zabeleži čak tri pobede i dva remija što je bilo dovoljno za baraž, nema sumnje da bi sa ovim trenerom Pančevci da su ga imali ranije na klupi izbegli i doigravanje za popunu Superlige.
U svakom slučaju iz elitnog takmičenja su ispali Radnik iz Surdulice i Voždovac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena