Yunet
 

Zdravlje

Stomačne tegobe takođe simptom korona virusa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. jul 2022. • 16:45 •

Stomačne tegobe takođe simptom korona virusa

Ovih dana u pančevačkoj službi Hitne pomoći često je javljaju Pančevci koji se žale na povišenu tempraturu i stomačne tegobe. Osim njih i dalje veliki zdravstveni problem imaju i pacijenti koji ne mogu da regulišu krvni pritisak.

Temperature i stomačne tegobe učestale su ovih dana i mogu biti pokazatelj da se radi o kovid pozitivnim pacijentima, kažu lekari iz Službe hitne pomoći u Pančevu. On i traže tokom noći pomoć od zaposlenih u ovoj službi. Savet je da se obratimo svom izabranom lekaru koji će nas prvo uputi na testiranje u Kovid ambulantu.

Ta simpomatologija omicron soja ide sa febrilnoštu I sa stomačnim tegobama. Postoji I kovid ambulanta koja radi svakog dana o 7 do 17 I tu bi trebalo pacijenti da provere svoje trenutno stanje, ali je kovid ili nije. Imamo I dosta dece sa sličnim simptomima a po ponovo može biti kovid ili se radi o letnjim virozama koje idu sa sličnim simtomima. Uglavnom nam je to patologija. Uglavnom znamo kako se temperatura skida, pa bih zamolio sugrađane da te zdravstvene probelme rešavaju u toku dana kod izabranog lekara ili u pedijatrijskoj službi a da se Hitnoj pomoći jave samo ako to ne mogu da reše na odgovarajući način.

Česte promene vremena i neredovno uzimanje lekova pravi problem i sugrađanima koji ne mogu da regulišu krvni pritisak, pa on često je u graniciama koje nisu dobre za zdravlje.

Imamo problem koji već dugo traje, a to su ne regulisane hipertenzije, to su pacijenti koji imaju problem da drže pritisak u odgovarajućim granicama. To su pacijenti koji imaju višegodišnje probleme sa pritiskom I ove vremenske turbulencije njima ne prijaju I terapija koju koriste ne održava taj krvni pritisak u granicama normale. Preporuka je da se tu izvrši korekcija, odnosno da se jave svom izabranom lekaru, po potrebi I kardiologu da bi se izvršila korekcija terapije. Celokupna situaciji koja traje već izvesno vreme je kompletno uticala I na mentalno stanje tih ljudi što je dovodilo do poremećaja u vrednostima krvnog pritiska.

Kovid ambulanta radi svakog dana od 7 do 17 sati i nalazi se u Ulici Miloša Obrenovića broj 4. Na ovom mestu se obavlja testiranje onih za koje se sumnja da su pozitivni na korona virus. Radi se brzi antigenski test i ako je naophdonoi pisiar testiranje. Ako se ustanovi da je neko pozitivan leči se na ovom mestu, potsećaju lekari.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena