instagram
 
instagram

Privreda

Pokrajinski sekretar Sofić posetio Srbobran

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 15. novembar 2023. • 14:36 •

Pokrajinski sekretar Sofić posetio Srbobran Foto: TV Bačka

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sa saradnicima posetio je opštinu Srbobran. Prilikom susreta sa predsenikom opštine Radivojem Debeljačkim najviše je bilo reči o neophodnim uslovima za poboljšanje privredne i prateće infrastrukture potrebne za dalji ekonomski razvoj ove lokalne zajednice. U tom pravcu, u delu Srbobrana u postojećoj industrijskoj zoni zajedničkim dalovanjem Pokrajine i opštine, prošireni su kapaciteti zone izgradnjom neophodne prilazne saobraćajnice.

Sekretar Sofić istakao je da je ove godine, u odnosu na prošlu, u opštini Srbobran 200 zaposlenih više, a u celoj Pokrajini za 14.000 je povećan broj zaposlenih.

Investitori su spremni da u kratkom roku realizuju investicije i započnu proizvodnju. Investitor Slaviša Ćirić, vlasnik i direktor firme „Scan Metals” iz Bačkog Jarka, jedan je od privrednika koji će svoj novi pogon graditi u Srbobranu. Petar Zdjelarić, vlasnik firme „Procesing” za održavanje i proizvodnju mašinskih elemenata ima nameru da svu proizvodnju prenese iz Futoga u Srbobran.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena