instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Dvanaestoro Bečejaca položilo obuku za sporazumevanje na znakovnom jeziku

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 1. februar 2024. • 13:09 •

Dvanaestoro Bečejaca položilo obuku za sporazumevanje na znakovnom jeziku

Savet za zdravlje opštine Bečej uz podršku lokalne samouprave, organizovalo je šesti po redu ciklus obuka za sporazumevanje na znakovnom jeziku, koje su prevashodno namenjene radnicima u javnom sektoru, na šalterima javnih preduzeća i obrazovnih institucija ali i mnogim drugim zainteresovanim sugrađanima, a sve sa ciljem uspostavljanja komunikacije sa osobama oštećenog sluha.

Obuka za dvanaestoro zainteresovanih je trajala od oktobra meseca minule godine, a ono što je sigurno da se polaznicima i više nego dopala obuka ali i druženje na njoj, kao i to da će nastaviti sa daljim usavršavanjem sporazumevanja na znakovnom jeziku.

Polaznici obuke naučili su između 800 i 850 gestova, a osim praktičnog rada oni su imali i stručnu literaturu koja im je služila kao pomoći u savladavanju osnovnog nivoa sporazumevanja na znakovnom jeziku.

Kako ističe tumač za znakovni jezik Vujkov, u narednom periodu očekuje se obuka u mnogim drugim gradovima u Vojvodini i šire, tako da će zainteresovani Bečejci za osnovni stepen obuke na znakovnom jeziku morati pričekati odrađeno vreme do nove obuke.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena