instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Uskoro besplatno psihološko savetovalište za mlade

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 26. april 2024. • 08:05 •

Uskoro besplatno psihološko savetovalište za mlade

U Bečeju, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu uskoro bi trebalo da počne sa radom besplatno psihološko savetovalište za mlade od 15 do 30 godina.

Reč je programu koji se sprovodi u okviru plana akcije za unapređenje mentalnog zdravlja koji je pripremljen u okviru Nacionalnog programa za unapređenje mentalnog zdravlja mladih koji realizuje Omladinski savez udruženja OPENS, sa Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Savezom izviđača Srbije, Krovnom organizacijom mladih i Nacionalnom asocijacijom omladinskih radnika/ca, uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine.

Psihološko savetovalište za mlade biće moguće na srpskom i mađarskom jeziku i održavaće se u prostorijama Kancelarije za mlade u Bečeju, omladinskim prostorima u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu.

Kako bi se mladi upoznali sa novim programom, organizovana je svojevrsna info sesija sa predstavnicima učeničkih parlamenata na teritoriji opštine Bečej, u okviru koje su članice Bečejskog udruženja mladih predstavile rezultate istraživanja na temu stavova mladih o mentalnom zdravlju.

Plan je da psihološko savetovalište krene tokom maja, a mladi koji budu zainteresovani mogu se prijaviti putem plakata koji će biti objavljeni na društvenim mrežama, tako što će skenirati QR kod.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena