instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

NTC radionice za decu i u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 13. mart 2024. • 08:15 •

NTC radionice za decu i u Bečeju

U prethodne četiri nedelje u Bečeju je održavana NTC sekcija za potencijalno darovitu decu, a polaznici su bili osnovci iz sve četiri bečejske škole.

Grupa od 23 dece, koja pohađaju drugi i treći razreda, imala je priliku da nauči osnovne NTC tehnike, a radionice je osmislio autora programa „NTC sistem učenja“ dr Ranko Rajović dugogodišnji član Komiteta svetske Mense za darovitu decu, dok je  koautor programa Uroš Petrović, književnik i autor 12 knjiga iz područja književnosti za decu i mlade. Radionice sprovode sertifikovani predavači.

Od aprila sva zainteresovana deca mogu se priključiti NTC radionicama koje se održavaju u prostorijama Ekonomsko-trgovinske škole, a roditelji mogu prijaviti decu tako što će popuniti formular na internet stranici www.ntcucenje.com

Radionice se održavaju tokom školske godine jednom nedeljno, a za cilj imaju da kod dece podignu nivo intelektualnih sposobnosti, da podstiču duboku pažnju i koncentraciju, da razvijaju koordinaciju pokreta i motorike, brzine uočavanja i razmišljanja, komunikacije i kreativnosti, samopouzdanje i samostalnost, kao i osnaživanje kooperaivnosti i timskog duha.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena