instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Dijabetes potvrđen kod više od 10 odsto Bečejaca

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 25. april 2024. • 13:21 •

Dijabetes potvrđen kod više od 10 odsto Bečejaca

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, šesnaesti put za redom održalo je tradicionalnu manifestaciju „Zdravlju u susret“.

U centru grada se i ovoga puta okupio se veliki broj sugrađana svih generacija koji su besplatno i bez mnogo čekanja proverili svoje zdravstveno stanje i od lekara dobili savete, a sam pregled je obuhvatao merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Kroz ovu manifestaciju, organizatori, lekari i volonteri pokušavaju da doprinesu razvoju svesti kod celokupnog stanovništva kako kod zdravih osoba, tako i kod onih koji boluju od različitih bolesti.

Uprkos brojnim izazovima svakodnevice, koji podrazumevaju brz način života i ishrane, trebalo bi rasteretiti sebe psihičkog i fizičkog tereta i napora, savetuje doktor Gondoš.

Druga akcija Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej pod nazivom „Staza zdravlja“, kroz koju se promovišu fizičke aktivnosti biće održana na jesen, a na njoj će se meriti nivo šećera u krvi, pritisak, merenje težine i visine i izračunavanje indeksa telesne mase i biće dati saveti lekara.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena