instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Gimnazijalci ugostili vršnjake iz Španije, Poljske i Rumunije

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 15. mart 2024. • 08:15 •

Gimnazijalci ugostili vršnjake iz Španije, Poljske i Rumunije

Gimnazija Bečej tokom ove nedelje imala je čast da bude domaćin učenicima i profesorima iz Španije, Rumunije i Poljske, koji su u našem gradu boravili u okviru međunarodne razmene i projekta Erasmus plus pod nazivom „Mladi i izazovi savremenog sveta“.

Ovaj međunarodni projekat ima za cilj da promoviše demokratske vrednosti i učešće učenika   u demokratskom životu, kao i doprinese njihovom sticanju znanja, veština i stavova u vezi sa klimatskim promenama i razvijanju svesti  o uticaju koji njihovo učešće kao građana ima na održivi razvoj njihovog grada, zemlje i Evrope.

Ukupno 7 profesora i 24 učenika, predstavilo je najozbiljnije ekološke probleme svog grada, a u okviru ove razmene učesnici su pokušali da zajedno da predlože rešenja. Osim projektnih aktivnosti u školi, gosti su posetili  Novi Sad i Suboticu i upoznali se sa kulturno-istorijskim znamenitostima Vojvodine.

Bečejski gimnazijalci će u aprilu posetiti Poljsku i time će biti završen projekat, koji su učenici četiri škole u Evropi realizovali u prethodnih godinu dana.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena