instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Otvoren likovni konkurs „Zajedno za našu planetu”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. mart 2024. • 13:12 •

Otvoren likovni konkurs „Zajedno za našu planetu”

Udruženje građana „Ekobečej“  u saradnji sa OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja i ove godine organizuje likovni konkurs pod nazivom „Zajedno za našu planetu“, a povodom „Dana planete Zemlje“, koji se obeležava 22. aprila.

Likovno-umetnička manifestacija „Ekobečeja“ je iz godine u godinu sve masovnija, a mališani sve kreativniji. Ove godine se kao i prethodnih očekuje upotreba raznoraznih tehnika i materijala, kako bi se promovisao ovaj značajan datum i kako bi se probudila svest građana, pre svega najmlađih o značaju očuvanja prirode.

Kako ističe Kiš najbolje radove očekuju vredne nagrade, a nakon takmičenja, umetnine školaraca biće izložena kako u našem gradu tako i u Mađarskoj.

Proglašenje pobednika biće upriličeno 22. aprila u dvorištu ove osmoletke, kada je zakazano i veliko druženje svih zainteresovanih sugrađana.

Iako je ovo prva manifestacija u ovom obimu vezana za ekologiju, u „Šamu Mihalj“ školi se godinama unazad podstiču deca na očuvanje životne sredine, istakla je Biro Horvat.

Osim škola i obdaništa iz opštine Bečej, na takmičenju se očekuju i radovi iz obrazovnih ustanova sa teritorije cele Srbije.

Za kraj podsetimo još jednom da svoje likovne radove svi zainteresovani mogu od ponedeljka svakog radnog dana dostaviti u OŠ „Šamu Mihalj“ sve do 16. aprila, dok je proglašene zakazano ua 22. april u popodnevnim satima u ovoj osnovnoj školi.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena