instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bajmočka „Pasuljijada” okupila 25 ekipa, najbolja „Kamiondžije”

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 29. april 2024. • 14:46 •

Bajmočka „Pasuljijada” okupila  25 ekipa, najbolja „Kamiondžije”

„Prvomajska pasuljijada ” 22. po redu održana je proteklog vikenda u Bajmoku. Ove godine učestvovalo je  25 ekipa , a najbolja je bila ekipa „Kamiondžije”.

Ekipe, njih 25,  proteklog vikenda ukrstile su svoje kutlače na Pasuljijadi u Bajmoku, a  prema odluci žirija najbolja je bila ekipa „Kamiondžije” .  Učesnici ističu da su zadovoljni kako organizacijom, tako i atmosferom.

-Tu svako od nas ima tajni začin, sastojak, a kad se sve zajedno spoji,ispdne prava stvar. Dolazimo i sledeće godine i gledaćemo da dovedemo još nekog- kaže  Slobodan Šegina, ekipa „Kamiondžije”.

Manifestacija je prošla uspešno, učestvovao je rekordni  broj ekipa, sa više od 200 gostiju. Same pripreme trajale su preko dva meseca, kažu organizatori.

-Najviše su nam pomogli naši stalni volonteri, Pasuljijada je 22.po redu. Prošle godine je bilo rekordnih 17 učesnika, a ove godine pomerili smo koji dan ranije sam događaj i to se pokazalo kao veoma uspešno- ističe predsednik Kulturno – umetničko društvo Jedinstvo Edyseg Bajmok, Ivan Pešut.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz Bajmoka, Đurđina, Kljajićeva i Svetozara Miletića, Subotice, Sombora, Novog Sada i drugih mesta.  

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena