instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Prva poštanska markica na izložbi posvećenoj Moru Tanu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 7. mart 2024. • 07:13 •

Prva poštanska markica na izložbi posvećenoj Moru Tanu

U ponedeljak 11. marta obeležava se 125. godišnjica od smrti mađarskog slikara Mora Tana. Tom prilikom biće održana velika manifestacija u Spomen kući „Tan” u Bečeju u organizaciji Društva intelektualaca braće Tan i u saradnji sa Gradskim muzejom Bečej.

Između 11. i 18. marta Spomen kuća „Tan” biće pretvorena u muzej, gde će se prikazati stvaralaštvo i rad Mora Tana, kazao je Laslo Bonifart, predsednik Društva intelektualaca braće Tan.

Akoš Tojzan, direktor Gradskog muzeja Bečej je istakao da je bilo veliko zadovoljstvo za njihovu ustanovu što su dobili poziv da pomognu u profesionalnoj pripremi izložbe.

Ovaj značajan događaj se obeležava Svetom misom, 11. marta od 17 časova u crkvi Velike Bogorodice u Bečeju, otvaranjem izložbe, komemoracijom i brojnim interesantnim sadržajima od 18 časova u Spomen kući Tan. A izložba koju čini više od 20 kvalitetnih Mor Tan reprodukcija i dve originalne slike, kao i mnogih drugih zanimljivosti, može se besplatno pogledati u bilo koje vreme od 11. do 18. marta, od 9 do 15 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena