instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Ko su najbolji recitatori opštine Bečej?

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 13. mart 2024. • 07:43 •

Ko su najbolji recitatori opštine Bečej?

Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u Narodnoj biblioteci Bečej okupila je 75 učesnika koji su raspoređeni u tri uzrasne kategorije recitovali na srpskom i mađarskom jeziku.

Osim negovanja ljubavi prema poeziji i lepoj reči, cilj takmičenja je bio da osnaži decu u pogledu javnog nastupa, da kod njih razvije različite jezičke i neverbalne kompetencije, kao i da ih podstakne na međusobno druženje.

Najmasovnija je bila najmlađa takmičarska kategorija, gde je umeće u recitovanju odmerilo više od 40 učesnika i učesnica. Sudeći prema njihovim nastupima, svi su se vrlo temeljno pripremali za takmičenje, a što je najvažnije od svega neizmerno su uživali u recitovanju pesama po njihovom izboru.

Zonska smotra recitatora biće održana u Baču, a opštinu Bečej predstavljaće prva tri najuspešnija učesnika iz sve tri kategorije.

Među najmlađima najbolje su bile Ema Petrović, Mia Prijić i Dorina Dudaš, kod nešto starijih Luka Kežić, Ženi Horvat i Dorka Horvat, a među najstarijom takmičarskom kategorijom Zolan Sirbik, Katarina Jakić i Erno Makra.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena