instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Na MMT „Fantast” 350 takmičara iz sedam država

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 8. maj 2024. • 11:28 •

Na MMT „Fantast” 350 takmičara iz sedam država

Jedanaesto po redu Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ biće održano u Bečeju od 13. do 22. maja u hotelu „Zlatna obala“, nadomak Tise.

Takmičenje će se odvijati na šest instrumenata, koji se izučavaju u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju, koja je zajedno sa udruženjem građana „Muzički trenutak“ organizator ovog događaja.

I ove godine najveći broj mladih muzičara takmičiće se u disciplini klavir, čije nadmetanje će trajati dva dana, a osim toga predviđena su i takmičenja u sviranju violine, harmonike, gitare, tambure i klarineta.

Članovi žirija koji će dati svoj sud o kvalitetu izvedbi takmičara dolaze iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Osim što imaju pune ruke posla oko organizacije ovog prestižnog takmičenja, domaćini vode računa i o nagradama koje će biti podeljene najuspešnijim učesnicima.

Inače i ovogodišnji vizuelni identitet „Fantasta“ oslikao je poznati slikar Janoš Mesaroš.

Jedanaesti „Fantast“ podržali su Opština Bečej, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, kao i privredni subjekti.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena