instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Novac od prodaje javne imovine biće uložen u kupovinu lokala i objekata

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 19. oktobar 2021. • 12:27 •

Novac od prodaje javne imovine biće uložen u kupovinu lokala i objekata

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su rešenja o prodaji nepokretnosti i građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine.

Prodata je nepokretnost u ulici Uroša Predića gde su nekada poslovali “Direkcija za izgradnju” i “Potisje-Bečej”. Takođe, prodata je i parcela pored benzinske stanice “Luk oil” na Petrovoselskom putu, a opština Bečej će po tom osnovu prihodovati ukupno 18,2 miliona dinara. Od tih sredstava lokalna samouprava planira da kupi određene lokale i objekte u opštini Bečej, kazao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

Deo lokala i objekata koje opština bude kupila koristiće za izdavanje, a drugi deo za potrebe javnih preduzeća i službi, objašnjava predsednik opštine.

Na sednici lokalnog parlamenta imenovani su rukovodioci sportskog centra i Javnog preduzeća „Toplana“. Na predlog Upravnog odbora sportskog centra za direktora je imenovan dosadašnji v.d. Čaba Andruško, dok će „Toplanu“ i dalje voditi Dejan Vuković.

Doneta je i nova Odluka o stipendiranju studenata po kojoj se svi studenti, bez obzira na zanimanja za koja je školuju, jednako boduju i rangiraju prema ostvarenim bodovima. Naime, više ne važi pravilo da prednost prilikom ostvarivanja ovog prava imaju studenti deficitarnih zanimanja. Da bi dobili opštinsku stipendiju, između ostalog, studenti tokom studija treba da imaju prosečnu ocenu najmanje 8. Takođe, propisan je i postupak podnošenja prigovora na predlog rang-liste.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena