instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Novi v.d. direktora CSR, predloženi kandidati za Opštinsko veće

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 18. mart 2024. • 07:56 •

Novi v.d. direktora CSR, predloženi kandidati za Opštinsko veće

Odbornici Skupštine opštine Bečej zasedaće u petak 22. marta, a na dnevnom redu 46. sednice naći će se 21 tačka.

Između ostalog, lokalni parlament konstatovaće ostavku v.d. direktora Centra za socijalni rad Bečej Radovana Jankovića, koji će biti imenovan za člana Nadzornog odbora ove institucije, dok će novi v.d. biti Ivona Božović, nekadašnja direktorka. U Centru za socijalni rad u Upravni odbor iz reda zaposlenih biće imenovana Ivana Marković, referentkinja za pravne, kadrovske i administrativne poslove.

Kada je reč o sastavu Opštinskog veća, odbornici će konstatovati prestanak funkcija dr Anđelku Miškoviću, dosadašnjem članu za poljoprivredu i ruralni razvoj, Draganu Kovačevu, dosadašnjem članu za privredu i zaštitu životne sredine i Dalili Dujaković, dosadašnjoj članici koja se bavila obrazovanjem i socijalnom zaštitom.

Na predlog predsednika opštine Bečej dr Vuka Radojevića, kandidati za nove članove su Branislav Nešić (dipl. inženjer poljoprivrede), Aleksandra Rajić (master psihologije) i David Tufegdžić (diplomirani pravnik), o čijem će imenovanju odlučivati Skupština opštine tajnim glasanjem.

Takođe, na zahtev odborničke grupe Za Kraljevinu Srbiju - Svi za Bečej na mestu zamenika člana Izborne komisije iz redova ove stranke razrešena je Ivona Korenoj, te je umesto nje imenovan Damir Ristić.

Na dnevnom redu biće i Predlog za donošenje Zaključka o davanju pozitivnog mišljenja za vršenje više funkcija dr Viktoru Molnaru, koji je  21.8.2020. izabran za odbornika Skupštine opštine Bečej, a dana 9.2.2024. godine izabran je i za poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Skupština opštine Bečej daje pozitivno mišljenje da dr Viktor Molnar istovremeno vrši ove javne funkcije, imajući u vidu da ne postoji odnos zavisnosti, nadređenosti i kontrole, koji bi mogao da utiče na nepristrasno vršenje navedenih javnih funkcija, niti bi se njihovim istovremenim vršenjem narušilo poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, navodi se u zaključku.

Odbornici Skupštine opštine Bečej razmatraće i predlog odluke o anažovanju eksternog revizora, izveštaj o radu Turističke organizacije opštine Bečej za prošlu godinu, kao i plan za 2024, zatim program Gradskog pozorišta i „Potisja-Bečej” za ovu godinu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena