instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Novi članovi i novi resori u Opštinskom veću, poznat kandidat za direktora „Potisja”

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 22. mart 2024. • 07:47 •

Novi članovi i novi resori u Opštinskom veću, poznat kandidat za direktora „Potisja”

Odbornici Skupštine opštine Bečej, njih 28 koliko ih je bilo prisutno, tajnim glasanjem jednoglasno su podržali predlog predsednika opštine Bečej da za nove članove Opštinskog veća budu izabrani Aleksandra Rajić, Branislav Nešić i David Tufegdžić.

Naime, dosadašnji članovi Dragan Kovačev, koji je bio zadužen za privredu i zaštitu životne sredine i dr Anđelko Mišković, koji se bavio poljoprivredom i ruralnim razvojem, dali su ostavke na svoje funkcije. Kovačev je stekao uslov za penziju, a Mišković se povukao usled velikog obima posla u firmi u Irigu, rekao je predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević.

Osim novih kadrova, dolazi i do promene resora pojedinih članova Opštinskog veća. Naime, Aleksandra Rajić će se baviti pitanjima obrazovanja i socijalne politike, David Tufegdžić sportom, omladinom, turizmom i medijima, Branislav Nešić poljoprivredom i privredom, dok će Dane Mandić biti zadužen za komunalne delatnosti i investicije.

Budući da je dosadašnja članica veća Dalila Dujaković takođe podnela ostavku na tu funkciju, predsednik opštine je najavio da će je ona kandidat za novu direktorku preduzeća „Potisje-Bečej“, te da će procedura imenovanja novog direktora biti u toku iduće nedelje za kada je zakazana sednica Skupštine društva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena