instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Poljoprivreda

Poranila setva kukuruza u bečejskim atarima

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 3. april 2024. • 08:12 •

Poranila setva kukuruza u bečejskim atarima Nandor Kovač, poljoprivrednik iz Bečeja

Usled povoljnih vremenskih uslova setva kukuruza u atarima opštine Bečej ove godine krenula je nešto ranije. Među onima koji su se upustili u ovaj posao na polju je i Nandor Kovač.

Zemljište je pripremio iz dva puta, a u momentu setve temperatura zemlje je bila 14 stepeni. Oranice su na vreme dobile veštačko đubrivo kako bi do momenta setve zemljište bilo što kvalitetnije, a uz blage padavine u prethodnim danima, stvoreni su odlični uslovi za razvoj semena koje bi trebalo da dobije energiju za što kvalitetnije nicanje, ističe naš sagovornik.

Poljoprivrednici se uzdaju u obećanje države da će dobiti subvencije za nabavku semena, pored 18.000 dinara po hektaru za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji koje su dobili.

Naš sagovornik kaže da je na svojim parcelama posejao više repe nego lane, koja je krenula da niče. Kako je ovih dana duvao vetar, nije bilo pogodno za prskanje, ali osim toga, srećom, nisu nađene pipe.

Pored brojnih poslova na njivi, on je uradio i tretiranje pšenice protiv bolesti. Ovih dana obaveza ima mnogo, a posao se, kaže, mora uraditi na vreme, kako bi kasnije mogao i nešto da očekuješ, zaključuje Nandor Kovač.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena