instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Regionalni seminar vaterpolo trenera i kamp mladih talenata održan u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 12. mart 2024. • 13:43 •

Regionalni seminar vaterpolo trenera i kamp mladih talenata održan u Bečeju

Prvi ovogodišnji Regionalni seminar vaterpolo trenera u organizaciji Udruženja vaterpolo trenera Srbije i Vaterpolo saveza Vojvodine, a uz podršku Opštine Bečej, održan je proteklog vikenda na zatvorenom bazenu sportskog centra Đorđe Predin Badža u Bečeju.

Kamp je bio podeljen u dva dela. Prvi je bio teorijski deo seminara na kojem su učestovali treneri sa nivoa cele pokrajine, nakon čega je usledio i praktičan deo na zatvorenom bazenu u sportskom centru.

Predavači na seminaru bili su istaknuti i proslavljeni golman Aleksandar Šoštar, koji je predstavio temu „Taktičko-tehnički aspekti rada sa golmanima do 14 godina”, potom psiholog Vladimir Kitanović koji je imao izlaganje na temu „Psihološki aspekti u trenerskom radu“, dok je selektor reprezentacije Srbije do 16 godina Nemanja Ličanin predavao o „Taktičko-tehničkim aspektima rada sa igračima do 14 godina.”

Drugo dešavanje u okviru kampa u Bečeju bilo je bazirano na mladim vaterpolistima koji su u sklopu događaja imali dvodnevne treninge sa uvežbavanjem tehničko-taktičkih segmenata u igri, kao i međusobno odigravanje mečeva.

Kampu je prisustvovao i predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević, koji nije krio zadovoljstvo što je Bečej tokom vikenda bio baza velikom broju trenera, proslavljenih predavača i mladim talentima.

Takođe ono što je istakao jeste da će Opština Bečej biti uz vaterpolo klub Bečej, kako bi se nastavila tradicija i kako bi se ostvarivali sve bolji rezultati.

Za kraj Krstonošić ističe da se ovaj projekat mora nastaviti i da je potrebno da se i više od jednom mesečno kampovi i okupljanje mladih talenata mora održavati, kako bi se vaterpolo u Srbiji podigao na još viši nivo.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena