instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Rukometaši Bečeja sveukupni pobednici

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 19. mart 2024. • 08:12 •

Rukometaši Bečeja sveukupni pobednici

Nakon četiri meseca na parketu sportskog centra su se po peti put sastali poslednji entuzijasti u rukometu grada Bečeja. Naime, reč je o revijalnom meču između poslednje dve generacije RK Bečej odnosno igrača rođenih 1986 i 1993 godišta i mlađi.

Inicijator rukometne manifestacije i druženja koje nosi naziv „Rukometna nostalgija“ i ove godine je bio je jedan od trenera koji je vodio obe selekcije, Stevan Katić.

Podsetimo da su ne tako davno obe selekcije u juniorskom uzrastu ostvarile dobre rezultate. Momci godišta 86-to i mlađi bili su treći na finalnom turniru Prvenstva Vojvodine 2003. godine, dok su mlađi momci u Kaću zauzeli četvrto mesto 2010-te što je ujedno bila i poslednja zvanična utakmica RK Bečeja.

Kako ističe Katić, mladih momaka i devojka ima koji bi trenirali i danas rukomet, ali je problem u samoj organizaciji i osnivanju kluba.

Ovde se neće stati sa druženjima, kaže organizator susreta i dodaje da već sada postoje ideje za dalja okupljanja i takmičenja van okvira ove manifestacije.

Za kraj napomenimo i to da je nakon poluvremena i nerešenog rezultata od 14:14, pobeda pripala mlađoj ekipi sa 32:23. Pobedničku ekipu, 93 godišta i mlađi predvodio je Brana Terzić, dok je za 86 godište bio zadužen Stavan Katić. Najbolji strelac kod mlađih bio je Milan Živkov sa sedam pogodaka, dok je najprecizniji kod starijih rukometaša bio Đorđe Sinković sa pet postignutih golova.

Ipak i pored boljeg rezultata mlađe selekcije, na kraju je pobedio rukomet, zaključak je svih.

Nakon sportskog dela manifestacije, ljubitelji rukometa su druženje nastavili u obližnjem restoranu, a narednu „Rukometnu nostalgiju“ rezervisali za novembar mesec.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena