Yunet
 

Sport

Odigran fudbalski turnir „Deca su budućnost”

TV Cink • Radovan Nježić • 19. jun 2024. • 14:19 •

Odigran fudbalski turnir „Deca su budućnost”

Fudbalski turnir „Deca su budućnost“ odigran je tokom proteklog vikenda na stadionu fudbalskog kluba „Obilić“ u Novom Kneževcu. Na takmičenju je učestvovala 21 ekipa dece starosti do 12 godina i mlađih, u tri selekcije. Pored domaćina, publika je imala prilike da vidi fudbalere iz Botoša, Novog Sada, Temerina, Sombora, Bečeja, Ade, Sente, Subotice, Palića, Hajdukova, Tornjoša, Srpskog Krstura i Banatskog Aranđelova. Mladi novokneževački fudbaleri nisu krili svoje oduševeljene zbog odigranog turnira.

Ekipa “Omladinca“ iz mesta Botoš kod Zrenjanina zauzela je četrvto mesto u takmičenju fudbalera rođenih 2014. godine. Trener mladih fudbalera iz Botoša, Nikola Nataroš rekao je u razgovoru da se njegova ekipa po prvi put takmičila u Novom Kneževcu, te da je izuzetno zadovoljan kvalitetom organizacije samog turnira.

Jedan od organizatora turnira, Slobodan Popov, istakao je da je cilj ovog turnira postignut – deca su zadovoljna i srećna. On je takođe nalgasio da je jedan od dugoročnih ciljeva da ovaj turnir postane tradicionalan, te da Novi Kneževac bude prepoznat po njemu.

U konkurenciji generacije dece rođene 2012. godine prvo mesto je osvojio ekipa „Vinogradara“ iz Hajdukova, drugi je bio Obilić, treći Temerin i četvrti Bečej. Obilić je osvojio prvo mesto u nadmetanju generacije 2014. godišta,drugi je bio „Van tim“ iz Temerina, treći „Bambino“ iz Palića, a četvrti „Omladinac“ iz Botoša. Prvoplasirana ekipa generacije 2016. godišta je „Internacional“ iz Sombora, drugoplasiran je „Vinogradar“ iz Hajdukova, trećeplasiran „Obilić“, dok je četvrto mesto zauzela Ada. Tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama nagrađene su medaljama i peharima, a četvrtoplasirane poklon paketima Aleve.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena