Yunet
 

Društvo

„Svetski dan voda” – voda kao prirodni fenomen i izvor života

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. mart 2024. •

„Svetski dan voda” – voda kao prirodni fenomen i izvor života

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog predavanja o svemiru, „Svetski dan voda” ovogodišnja je tema predavanja na koju je govorio Mladen Đuran. Kikinđanima je na ovaj način omogućeno da vodi priđu sa različitih aspekata i saznaju više o njoj kao prirodnom fenomenu.

U susret obeležavanju „Svetskog dana voda” Mladen Đuran u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Kikinde održao je predavanje koje je, nakon prošlogodišnjeg predavanja o svemiru, izazvalo veliko interesovanje sugrađana. Kikinđani različitih uzrasta imali su priliku da saznaju više o vodi kao prirodnom fenomenu.

-Nauka je do danas prihvatila sedamdeset i dve anomalije vode, nismo ih sve obuhvatili, već samo neke najvažnije, one koje život znače. Mislim da je ovo predavanje podstaklo više poštovanja prema vodi, spoznajom nečega počinjete prema tome drugačije da se ophodite, rekao je Mladen Đuran diplomirani hemičar.

-Mi smo se pridružili obeležavanju „Svetskog dana voda” na svoj način, a sve je to u korist građana. Sa Mladenom sarađujemo već nekoliko puta na različite teme, a došli smo da čujemo šta ima da kaže i za vodu. Obeležavanje „Svetske nedelje svemira” postaće tradicija, dodala je Jasmina Milankov v.d direktora TO Kikinda.

Kako je Mladen Đuran istakao, građani Kikinde svesni su kvaliteta vode koju koriste, velike investicije uložene su u fabriku vode koja je u izgradnji, a ovo je jedan od načina kako povećati svest o očuvanju same vode kako bi zajedno uticali na njeno poboljšanje i kvalitet.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena