Yunet
 

Društvo

Učenici osnovnih škola demonstrirali znanje o saobraćaju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 20. april 2024. •

Učenici osnovnih škola demonstrirali znanje o saobraćaju

Gradsko takmičenje ,,Šta znaš o saobraćaju” koje se 55. godinu odvija u organizaciji Auto moto saveza Srbije i Aktiva nastavnika tehnike i tehnologije kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete i ove godine okupilo je veliki broj učenika viših razreda osnovnih škola koji su se nadmetali u teorijskom i praktičnom delu, na poligonu spretnosti. Takmičenje ima za cilj da podstakne edukaciju mladih o bezbednosti u saobraćaju i da ih osposobi za samostalno i odgovorno učešće u istom.

-„ Ovde mi je prvi put da učestvujem, u školi sam već jednom bio i pobedio. O saobraćaju svašta znam – znam šta je znak ,,stop”, a mislim da je jako važno da poznajemo sve znakove u saobraćaju kako nam se ne bi dogodile neke nesreće ili tako nešto, ” rekao nam je jedan od učesnika kviza.

-„ Ovo takmičenje je vrlo značajno zato što samim izlaskom na ulicu deca postojaju učesnici u saobraćaju, jer to su budući odrasli veliki građani. Ako u startu usvoje dobra znanja, dobru praksu, to će moći celog života da primenjuju,” dodao je Nebojša Milanov, nastavnik tehnike i tehnologije, dok je Nebojša Jovanov, član GV za komunalnu infrastrukturu dodao:

-„ Deca su najosetljivija kategorija učesnika u saobraćaju, a grad Kikinda nastaviće da podržava ovakve manifestacije kroz aktivnosti koje sprovodi Savet za bezbednost u saobraćaju.”

Jovanov je dodao da Savet za bezbednost saobraćaja redovno, svake godine obezbeđuje edukaciju kako za mlađe, tako i starije sugrađane koji su podjednako ugrožena kategorija u saobraćaju. Kroz program Saveta nabavljene su naočare koje simuliraju stanja pod uticajem alkohol,a, droga i psihoaktivnih supstanci, podeljena su homologovana sedišta za decu predškolskoh uzrasta, prsluci, svetla za bicikle čime se podiže svest o bezbednijem saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena