Yunet
 

Društvo

Tehnička škola unapređuje nastavu uz pomoć simulatora

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. jun 2024. •

Tehnička škola unapređuje nastavu uz pomoć simulatora

Kompanija NIS je odobrila sredstva Tehničkoj školi u našem gradu putem konkursa „Zajednici zajedno“, u iznosu većem od 3,5 miliona dinara za nabavku simulatora za zavarivanje. Ovaj visokotehnološki sistem omogućava stvaranje simulacija realnih situacija, značajno unapređuje nastavni proces, smanjuje vreme obuke učenika, podiže nivo bezbednosti tokom obuke i redukuje emisije štetnih materija u poređenju s tradicionalnim metodama obuke.

Simulator za zavarivanje, koji je instaliran u školskoj radionici, igra ključnu ulogu u poboljšanju nastavnog procesa i obuci učenika.

Milanka Halilović, direktorka Tehničke škole, istakla je: „Ovaj simulator, čija je vrednost oko 30 hiljada evra uključujući licencu i obuke, retkost je među školama i omogućava učenicima visokokvalitetnu praktičnu nastavu.“

Prema rečima profesora Dragana Odžića, fokus je na praćenju globalnih trendova u obrazovanju: „Simulator omogućava da učenici prvo savladaju veštine na sigurnom, pre nego što pređu na pravi aparat za zavarivanje, čime se značajno smanjuje rizik od povreda.

U poslednjem ciklusu konkursa „Zajednici zajedno“, Kikinda je odobreno ukupno 19 miliona dinara za šest projekata u četiri osnovne škole, jednu srednju školu i Muzičku školu, naglasio je Saša Tanackov, član GV za privredu i investiicje.

„Projekti uključuju nabavku nove opreme poput harmonike, rešavanje pitanja stolarije i energetske efikasnosti, renoviranje fiskulturnih sala i zamenu krovne konstrukcije“.

Gradonačelnik Nikola Lukač je prisustvovao prezentaciji simulatora za zavarivanje i naglasio značaj saradnje lokalne samouprave i kompanije NIS.

„Program „Zajednici zajedno“ je ključan za razvoj našeg grada, pružajući podršku kroz realizaciju različitih projekata koji koriste zajednici.“

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena