Yunet
 

Društvo

Dodeljene su diplome istaknutim učenicama kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. jun 2024. •

Dodeljene su diplome istaknutim učenicama kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev”

Najboljim učenicima završnih razreda Gimnazije „Dušan Vasiljev” dodeljene su diplome i zahvalnice. Prestižna odlikovanja pripala su maturantkinjama koje su se tokom školovanja istakle svojim radom, trudom i zalaganjem.

Četiri maturantkinje Gimnazije „Dušan Vasiljev” dobitnice su prestižnih diploma za svoje zalaganje, trud i rad tokom školovanja. Učenice ističu veliko zadovoljstvo dobijenim odlikovanjima i poručuju da je ključ uspeha u dobroj organizaciji, a da za zabavu uvek ima mesta.

-Uvek sam bila skoncentrisana na sebe, radila na sebi i učila sam ono što volim, a ovo je došlo kao nagrada. Bilo je teško i uvek je nešto moralo da trpi, ali postigla sam odlične rezultate, istakla je Jana Strajnić đak generacije Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Društvenjak je neko ko se najviše istakao od učenika u društvenom smeru po pitanju takmičenja. Bilo je dosta zahtevno, takmičila sam se u psihologiji, nju planiram da studiram i drago mi je da sam se u tome istakla, zaključila je Ana Stojković društvenjak Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Ambasador Gimnazije predstavlja nekoga ko se zalagao sve četiri godine nekim radionicama, samim predstavljanjem škole, raznim takmičenjima. Preporučila bih mlađima da se bave sa više aktivnosti tokom školovanja, zato što će to kasnije mnogo značiti, dodala je Milica Savković ambasador Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Bavim se košarkom, a u školi sam se takmičila u rukometu. Mnogo volim sport i od ranih godina se bavim sportskim aktivnostima, inače ne treniram rukomet, ali sam se lepo snašla. Dosta su mi pomogle ostale sportiskinje, koje su dosta doprinele takmičenjima, rekla je Anja Garača sportistkinja generacije Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi.

-Svako od njih zaslužuje da ponese ovu titulu svojim trudom, radom i izuzetnom ličnošću. Ne samo ovi učenici koji su nosioci diploma, nego svi učenici pred sobom imaju svetlu budućnost i verujem u njih, zaključila je Danijela Mandić Putić profesorka srpskog jezika i književnosti Gimnazije „Dušan Vasilljev” u Kikindi.

Profesori ističu da su svi učenici vredno radili tokom školovanja, ali da su nove generacije veliki izazov. Dodela diploma istaknutim đacima postala je tradicija koja je, pored mature, od velikog značaja kikindskim Gimnazijalcima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena