Yunet
 

Kultura

Otvoren je 14. Međunarodni festival folklora „‘Ajmo zaigrati – ‘ajmo de”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. jun 2024. •

Otvoren je 14. Međunarodni festival folklora „‘Ajmo zaigrati – ‘ajmo de”

Međunarodnin festival folklora „’Ajmo zaigrati – ‘ajmo de” u Nakovu otvoren je koncertom čiji je domaćin Kulturno-umetničko društvo „Izvor”. Ove godine pevačke grupe predstavile su se publici izvornim pesmama, a koncert je održan pod sloganom „Lepo pevam, daleko se čuje”.

„ ‘Ajmo zaigrati – ‘ajmo de” Međunarodni je festival folklora koji je zvanično otvoren koncertom „Lepo pevam, daleko se čuje” Kulturno-umetničkog društva „Izvor” u Nakovu. Ovogodišnji festival započeo je izvornim pesmama u izvedbi izvrsnih pevačkih grupa različitih Kulturno-umetničkih društava.

-Ove godine imamo malo manje učesnika, rešili smo da skratimo koncerte. I prethodnih godina bilo je na otvorenom, pa smo se potrudili da i sada bude na otvorenom. Ovo je jedno malo obeležavanje, tu smo da zajedno uživamo, rekla je Sanja Rokvić predsednica KUD-a „Izvor” Nakovo.

-Dugo sarađujemo sa komšijama iz Nakova, oni se jako trude oko ovoga i pozvali su nas da nastupimo. Glavni cilj nam je da budemo svi na okupu, obzirom da dolazimo iz male sredine, kao i to da negujemo tradiciju, zaključio je Milan Vranješ KUD „Marija Bursać” Veliko selo.

-Velika je čast biti u ovom divnom okruženju, mladima bih rekla da se aktiviraju i čuvaju tradiciju i običaje. Ja sam od oktobra meseca redovan član, a Etno grupa „Carza” je dolazila i ranije. Zadovoljstvo mi je što sam ovde i nadam se da ću doći i naredne godine, istakla je Jovana Vucelja Etno grupa „Carza” Drvar.

Svojim radom Kulturno-umetnička društva trude se da očuvaju tradiciju i prenesu je na mlade ljude, a ovogodišnji Međunarodni festival folklora održava se po 14. put.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena