Yunet
 

Društvo

Maturanti sa nestrpljenjem čekaju konačne rezultate završnog ispita

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 20. jun 2024. •

Maturanti sa nestrpljenjem čekaju konačne rezultate završnog ispita

Mali maturanti danas su pristupili rešavanju poslednjeg testa završnog ispita. Kako saznajemo, za sva tri ispita pripremali su se podjednako i sa nestrpljenjem očekuju konačne rezultate.

Učenici završnih razreda osnovnih škola u Kikindi, danas su pristupili rešavanju poslednjeg testa završnog ispita. Đaci ističu da su se za polaganje male mature pripremali dosta vremena unazad, te da im polaganje ispita nije predstavilo veliki izazov. 18. juna učenici su polagali srpski, odnosno maternji jezik, 19. matematiku, a danas, 20. juna jedan od predmeta po izboru.

-Išao sam na pripremne časove, učio iz zbirki i tako se pripremao za završni ispit. Planiram da upišem Gimnaziju „Dušan Vasiljev” i najviše sam se pripremao za ispit iz matematike koji mi je od tri bio najteži, istakao je Vanja Šibul.

-Najviše sam se pripremala test iz srpskog, a teško mi je bilo na matematici. Tokom školovanja mi je omiljeni predmet bio geografija, a pamtiću dobre nastavnike i prijateljstva. Gledala sam da što sporije radim i pročitam dobro sva pitanja, a dalje planiram da upišem Ekonomsko-trgovinsku školu u Kikindi, dodala je Vanja Badrljički.

-Ove godine novina je to da će učenici nakon rezultate dobiti nakon pregledanog trećeg, poslednjeg testa. Preliminarni rezultati biće objavljeni u subotu, 22. juna do 20 časova, nakon čega će biti žalbeni rok. Sve se pomera za jedan dan zbog pomeranja samih testova završnog ispita. Naša škola je i ove školske godine bila punkt za ceo Severnobanatski okrug kada je u pitanju prijem testova, takođe, u Osnovnoj školi „Sveti Sava2 testovi se i skeniraju, zaključila je Gordana Rackov direktorka OŠ „Sveti Sava” Kikinda.

Na teritoriji grada Kikinde polaganju završnog ispita pristupilo je 514 osmaka, dok je u oblasti Severnobanatskog upravnog okruga ispite polagalo 1074 učenika. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 2. jula, kada će biti izvršen i upis u srednje škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena