Yunet
 

Turizam

I ove godine Kikinđani biraju Grčku i Tunis za omiljenu letnju destinaciju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. jun 2024. •

I ove godine Kikinđani biraju Grčku i Tunis za omiljenu letnju destinaciju

Grčka, Crna Gora, Turska i Tunis i ove godine najtraženije su destinacije među Kikinđanima, kada je u pitanju letovanje. Kako saznajemo, starijim sugrađanima više odgovaraju mirnija mesta, dok mlađi biraju egzotičnije destinacije.

Grčka, Crna Gora, Turska i Tunis neke su od najpopularnijih destinacija za letovanje. Prodaja turističkih aranžmana pokazuje da je interesovanje za letovanje ove godine na visokom nivou. Uprkos određenim dilemama između odluke da li putovati ili štedeti, različite generacije Kikinđana odlučuju se za putovanja.

-I ove letnje turističke sezone sugrađani najčešće letuju u Grčkoj, aranžmani za ovu zemlju su najzastupljeniji. Potom beležimo rast interesovanja za Tursku, Egipat, a najviše Tunis. Daleke destinacije počinju da budu interesantne ljudima u novembru, decembru pa nadalje, kada su cene avio karata dosta niže. Jednodnevni izleti u našoj, ali i zemljala okruženja zastupljeni su tokom cele godine, istakao je Daniel Felbab turizmolog.

Kako saznajemo, stariji sugrađani često biraju mirnije destinacije sa kulturno-istorijskim znamenitostima, dok se mlađi odlučuju za egzotičnije lokacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena