Yunet
 

Društvo

Blizu četiri stotine Kikinđana dobilo je subvencije za kupovinu bicikala

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. jun 2024. •

Blizu četiri stotine Kikinđana dobilo je subvencije za kupovinu bicikala

I ove godine veliko interesovanje sugrađana izazvale su subvencije koje nudi lokalna samouprava za kupovinu bicikala. Pomoć u iznosu od 10.000 dinara na ovogodišnjem konkursu dobilo je približno četiri stotine Kikinđana.

Grad Kikinda i ove godine nudi novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara za kupovinu bicakala. Blizu četiri stotine zainteresovanih sugrađana, putem konkursa dobilo je subvencije, te su istakli da im je to od velikog značaja.

-Svi volimo da vozimo bicikle, shvatili smo da je to lepa mera i da bi time mogli da sprečimo emisiju štetnih gasova, očuvamo životnu sredinu, ali i promovišemo zdrav stil života i fizičku aktivnost, istakao je Mladen Bogdan predsednik Skupštine grada Kikinda.

-Mnogo mi znači ova novčana pomoć, imam stari bicikl koji mi je sada visok, novi će mi dosta biti od koristi, rekla je Ruža Zarić.

-Imam auto, ali ga bicikl će mi značiti jer imam unuke, pa možemo da odemo do Starog jezera, parka, na igralište, u vrtić, dodao je Luka Bunić.

-Ovom prilikom potpisujemo ugovor sa 378 naših sugrađana, a tokom protekle tri godine 800 sugrađana koristilo je sredstva grada. Mera subvencije za kupovinu ovih ekološki prihvatljivih prevoznih sredstava pokazala se kao veoma korisna, zaključila je Miroslava Narančić sekretarka Sekretarijata za zaštitu sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Javni poziv pokazao se vrlo značajnim prethodnih godina, a ima za cilj da dodatno podstakne korišćenje bicakala kao zdravije i ekološki odgovornije prevozno sredstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena