Yunet
 

Kultura

ADZNM „Gusle” koncertom predstavlja mlade članove društva

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jun 2024. •

ADZNM „Gusle” koncertom predstavlja mlade članove društva

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle” često pruža publici priliku da se iznova uveri u to šta su kikindske „Gusle” i koliko je njihov rad značajan. Nakon što su se Kikinđanima, ali i svim posetiocima nedavno predstavili dečiji folklorni ansambli, u Narodnom muzeju nastupili su narodni orkestar, solisti i ženske pevačke grupe.

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle” sledeće godine ulazi u jubilarnu 150. koncertnu sezonu, a svojim radom za sobom ostavlja neizbrisiv trag. U kikindskom Narodnom muzeju nastupili su solisti, narodni orkestar i pevačke grupe „Gusala” koje su iznova podsetile publiku na to šta su zapravo „Gusle” i koliko je njihov rad značajan.

-Publika će videti da nema velike razlike između ovih mlađih koji dolaze i starijih, mladi su na dobrom putu. Na probe orkestra dolaze nam čak iz Zrenjanina na preporuku svojih profesora. Tu su mladi vokali, koji do sada nisu pevali. Ponosam sam na to što „Gusle” prave kadrove, ne kupuju ih, ne moramo da ih dovodimo osim kao saradnike, istakao je Zoran Petrović direktor ADZNM „Gusle”.

Koncertu je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Kikinde, Mladen Bogdan.

„Gusle” su važne za grad Kikindu, ali i šire.Oni su najstarije društvo i kao grad trudićemo se da ih podržavamo, ali i promovišemo ono što rade. Dete „Gusala” je uvek bio poseban status, zaključio je Mladen Bogdan predsednik Skupštine grada Kikinde.

Mesec jul u Kikindi nadaleko je poznat po Međunarodnom festivalu narodnih orkestara, koji će i ove godine biti održan od 15. do 21. jula u organizaciji Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena