Yunet
 

Kultura

Kulturni centar otvorio vrata Dečijoj letnjoj pijaci

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. jun 2024. •

Kulturni centar otvorio vrata Dečijoj letnjoj pijaci

Kulturni centar Kikinda oduševio je mnoge otvaranjem Dečije letnje pijace, koja će tokom letnjih meseci biti pravo mesto za najmlađe sugrađane da kreativno i korisno provedu dane raspusta. Svake subote, sve do početka nove školske godine, deca će imati priliku da zarade svoj džeparac prodajom igračaka, slikovnica, društvenih igara, knjiga i drugih stvari koje im više ne trebaju ili su prerasli. Ovaj događaj ne samo da omogućava mališanima da se okušaju u prodaji i nauče osnovne veštine trgovine, već im pruža i priliku da se druže, razmenjuju iskustva i razvijaju preduzetnički duh.

-„ Ovo mi je druga godina za redom da učestvujem na Dečijoj letnjoj pijaci. Prodala sam i neku majcu, pantalone, knjige, notes, dnevnik i kutiju za nakit. Zadovoljna sam prodajom, a moji drugari bi takođe trebalo da dođu da prodaju da bi druga dece koja žele da ih imaju mogla da ih kupe,” rekla nam je jedna od mladih prodavačica.

-„Krećemo u nove radne pobede, ovo je već 17. godina kako organizujemo letnju pijacu. Pijaca će raditi svake subote od 9 do 11:30 h, s tim da ćemo tokom leta imati i popodnevnu pijacu jer se pokazalo da deca tada imaju dosta promet. Iznenadila sam se kada sam čula da deca od prodaje kupe neku veliku stvar, kao npr. bazen od 35.000 dinara, ili udžbenike za narednu školsku godinu,” ispričala nam je Tanja Nožica zamenica direktora Kulturnog centra Kikinda.

U toku ove nedelje održava se još jedna zanimljiva radionica – reč je o kulinarskoj školi Mali kuvar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena