Yunet
 

Društvo

Rekonstrukcija raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Partizanske u punom jeku

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. jun 2024. •

Rekonstrukcija raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Partizanske u punom jeku

Ulica Jovana Jovanovića Zmaja trenutno prolazi kroz značajne građevinske radove koji obuhvataju potpunu rekonstrukciju raskrsnice sa Partizanskom ulicom. Glavni aspekti radova obuhvataju asfaltiranje celokupne raskrsnice, što će značajno doprineti boljoj stabilnosti i bezbednosti saobraćaja u ovom području. Pored toga, postavljaju se cevi koje će omogućiti buduće instaliranje semafora, što će dodatno unaprediti regulaciju saobraćaja i olakšati kretanje vozila i pešaka. Jedan od ključnih problema koji se rešava tokom ovih radova je efikasnije odvođenje kišnice, što će biti omogućeno novim sistemom odvodnjavanja. Očekivano vreme za završetak radova je početak jula.

-„ Jedan kompleksniji zahvat u odnosu na ono standardno što imamo kada je u pitanju odrŽavanje saobraćjnica. imali smo sinhronizovanu akciju sa ,,Srbijagasom”, ,,Telekomom” i ,,EPS-om”, raskrsnica že sada biti dosta uslovnija, ostvareni su uslovi za postavku semafora u narednom periodu. Ovo je ejdna od opasnijih raskrsnica u gradu, tak da je ovom rekonstrukcijom predviđena i postavka semafora. Nakon ove rekonstrukcije, radovi iz ugovora za održavanje saobraćajnice će se nastaviti pored tržnog centra, Bloku C i B gde ćemo raditi pristupnu saobraćajnicu i parking mesta,” rekao je Čedo Gvero, v.d. direktor JP ,,Kikinda”.

Za održavanje saobraćajnica iz gradskog budžeta izdvojeno je 55 miliona dinara, a ovogodišnja sezona biće okončana sa ovom rekonstrukcijom i novim parkinzima kod budućeg novog Tržnog centra.

-„ Morali smo da u nekom momentu pronađemo sredstva i da konačno pokrenemo te radove u Zmaj Jovinoj, ako se sećate, pre neku godinu urađena je i fekalna kanalizacija, put i onda nastavak ove Zmaj Jovine u prethodnih nekoliko meseci sada gledamo i obilazimo radove gde smo možda u prvom momentu i nisom mislili da je potrebno, međutim, stručnom analizom kolega ustanovili smo da moramo uraditi jedan ozbiljan zahvat. Videli smo probleme i ovih sugrađana ali i svih onih koji sa teretnim i putničkim vozilima prolaze ovuda i nekako je normalno da sređujemo ovu Zmaj Jovinu. Dosta novih parking mesta ovde ćemo kanale uraditi za atmosfersku kanalizaciju, nastavak Zmaj Jovine ka ritejl parku, rešavanje parking mesta, rešavanje onog velikog problema Mikronaselja, to je parkiranje, stajalište koja su stvarno neuslovno izgledala i za naše građane bila neadekvatna, tako da ćemo u narednom periodu i stajališta ova dva na Mikronaselju raditi,” dodao je prvi čovek grada Kikinde Nikola Lukač.

Ova rekonstrukcija je deo šire strategije unapređenja infrastrukture grada i poboljšanja uslova života građana, čime se postiže bolja funkcionalnost saobraćajne mreže i sigurnost u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena