Yunet
 

Kultura

Letnja umetnička škola u Kikindi otvara se 6. jula

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. jun 2024. •

Letnja umetnička škola u Kikindi otvara se 6. jula

U Gradskoj kući svečano je upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Umetničkim univerzitetom u Beogradu. Četrdeset studenata iz Srbije i Evrope stvaraće i boraviti u Letnjoj umetničkoj školi od 6. do 13. jula.

-Dobili smo priliku da organizujemo Letnju umetničku školu sa Univerzitetom umetnosti, a Kulturnom centru to mnogo znači jer utiče na vidljivost i kapacitet naše ustanove, istakao je Marko Markovljev v.d direktora Kulturnog centra Kikinda.

-Ovo je ceo sektor kulture u gradu veoma važna stvar, koji već dve godine uporno radi na svojoj viziji. Za „Terru” je ovo deo misije koju smo zacrtali pre četrdeset i dve godine, zaključio je Aleksandar Lipovan direktor CLPU „Terra” Kikinda.

-Želja nam je da pokažemo šta sve postoji u Srbiji i da Beograd i Novi Sad nisu centri u kojima sve počinje i sve se završava. Imamo izuzetno lepe gradove koji mogu da ponude mnogo toga, rekla je dr Mirjana Nikolić rektorka Umetničkog univerziteta u Beogradu.

-Kikinda jeste grad umetnosti, siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i pokazati ono što grad ima da ponudi. Doprinećemo promociji Kikinde, ova saradnja je nešto što će se produbiti i nastaviti kontinuirano. U narednom periodu treba imati smelih ideja i vizija, dodao je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

Letnju umetničku školu vodiće profesori i saradnici Univerziteta umetnosti kroz četiri radionice, a najveću pažnju privukla je radionica keramike čiji će domaćin biti Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena