Yunet
 

Društvo

Vidovdan obeležen prigodnim programom

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. jun 2024. •

Vidovdan obeležen prigodnim programom

Dan sećanja na poginule branioce našeg naroda, Vidovdan, obeležen je rezanjem Slavskog kolača u hramu Svetog Nikole, uz prigodan program i polaganje venaca na spomenik „Tuga”. Đaci Osnovne škole „Vasa Stajić”, recitalom, upotpunili su ovaj događaj u znak sećanja na poginule žrtve.

28. jun veoma je važan datum za srpski narod, koji se svake godine obeležava uz prigodan program. Rezanje Slavskog kolača u hramu Svetog Nikole i polaganje venaca na spomen-obeležje „Tuga” tradicija je koju grad Kikinda čuva i sprovodi na Vidovdan u znak sećanja na poginule branioce.

-Sa velikom zahvalnošću odali smo počast srpskim junacima koji su svoje živote položili za otadžbinu, narod i veru, rekao je Miodrag Linta narodni poslanik Skupštine Srbije.

-Na ovaj način se sećamo poginulih rodoljuba i boraca, još od Kosovskih vremena. Negujemo tradiciju i naglašavamo da se pravi rodoljubi nikad nisu klanjali neprijateljskoj vojsci, dodao je Vladimir Radojčić predsednik Udruženja „Srpski ratni veterani” Kikinda.

-Ove žrtve su ljudi koju su nežaleći dali svoje živote za slobodu koju danas imamo, njima se odaje počast, njihovoj velikoj hrabrosti i ljubavi prema svojoj zemlji. Moramo se setiti svih žrtava, zaslužili su da budu pomenuti. Vidovdanski junaci nikada neće biti zaboravljeni, zaključio je Mladen Bogdan predsednik Skupštine grada Kikinde.

Svečani program obeležen je uz recitale đaka Osnovne škole „Vasa Stajić”, a ima za cilj da čuva tradiciju i sećanje na nekadašnje hrabre borce.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena