Yunet
 

Kultura

Muzej „Terra” dobitnik je prestižne nagrade „Kapija uspeha”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. jun 2024. •

Muzej „Terra” dobitnik je prestižne nagrade „Kapija uspeha”

Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” dobitnik je priznanja „Kapija uspeha”. Muzej „Terra” zavredio je ovu nagradu, koju dodeljuje Privredna komora Vojvodine, svojim doprinosom u kategoriji kulturno-istorijskog turizma.

Kikindskom muzeju „Terra” pripala je nagrada „Kapija uspeha” koju dodeljuje Privredna komora Vojvodine. Svojim radom i zalaganjem, ali i približavanjem muzejskog i kulturnog sadržaja koji je namenjen različitim generacijama, Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” niže uspehe i pohvale širom zemlje.

-Nagrada nije došla slučajno, mi smo od samog otvaranja muzeja menjali koncept i otvarali se građanima, počeli smo da plasiramo programe koji privlače različite konzumente kulture. Mi smo polaskani i dopada nam se, naravno, jer smo dobitnici nagrade. Nagrade koje dobijamo potvrđuju da misija koju gradimo dopire do ljudi i šire javnosti, istakao je Aleksandar Lipovan direktor CLPU „Terra”.

Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” nastoji da održava umetničku jedinstvenot koju stvara, a svojim radom doprinela je razvoju kulturno-istorijskog turizma u Vojvodini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena